10. Yılını Kutlayan World of Tanks'tan 10 Sürpriz Yumurta

Hangilerini gördünüz acaba?

Daha önce de paylaştığımız üzere World of Tanks bu yıl 10. yılını kutluyor. Geride bırakılan bunca yılda hem yapımcı ekip hem de oyuncular bolca malzeme biriktirdi. Daha önce ‘World of Tanks Tarihinden 15 Komik Hata’yı paylaşmıştık. Şimdi de sırada 10 sürpriz yumurta var.

"Polygonium" ve "Graphonium" konteynırları:

Mart 2018 güncellemesinde World of Tanks haritalarının tamamı HD grafiklerle güncelleniyor. Görsel tasarım sorumluları bu konuda epey emek harcamışlar. Hatta bazı yerlerde “Polygonium” ve “Graphonium” konteynırlarından istifade etmişler :) Tahmin edebileceğiniz üzere bu isimler poligon ve grafik kelimelerinden türetilen kelimeler.

Ghost Town haritasındaki “Balance Lab”

Ghost Town haritasının ana binasında bazı odalarda “Balance Lab” tabelalarının asılı olduğu görülüyor. Ayrıca farklı binalarda uzun süredir orada bulunuyormuş gibi görünen şehir planlarına ve çizimlere denk geliniyor. Bu planlar, eski Ghost Town harita düzenini ve HD olarak yeniden düzenlenen Kharkov haritasını gösteriyorlar. Yani oyun içinde bu haritalarla ufak bir spoiler verilmekteydi.

Nadiren görülebilen tren:

Geliştiriciler, geçip giden treni izlemenin zevkini yaşatmak, etkisini kuvvetli tutmak için oyuncuların çok sık karşılaşmamalarını sağlayacak şekilde bir ayarlama yapmışlar. Ama ayarı fazla kaçırmış olsalar gerek, oyuncular çok nadiren denk gelebiliyormuş bu trene. Yine de tren oralarda bir yerde, yoluna devam ediyor. Uslu bir oyuncu olursak biz de görebiliriz belki :)

Wargaming logosu:

Geliştirici ekiplerin, oyun içerisinde bazı yerlere imzalarını bırakmaları âdettendir. Burada da benzer bir durum geçerli, Himmelsdorf’taki yönetim binasına giderseniz, Wargaming logosunu görebilirsiniz.

Wargaming çalışanlarının fotoğrafları:

Oyundaki haritaların HD olarak yenilenmesinde görev alan çalışanların fotoğrafları da oyuna konulmuş. Bu fotoğraflar, oyundaki zaman dilimine uyacak şekilde stilize edilmiş durumdalar ve farklı haritalarda, çeşitli binalarda karşınıza çıkabiliyorlar.

Tezgahlarda paylaşılan mesajlar:

Tasarımcılar oyun içerisinde birbirlerine mesajlar bırakabiliyorlar. Burada da geliştirme sürecine renk katmak için meslektaşlarının isimlerini tezgahlar üzerinde paylaştıklarını görüyoruz. Bir arkadaşı, Pablo Elago’yu yılın adamı ilan etmiş mesela :)

Kediler olmadan asla!

Oyunda ilk kedi ilk tankın üretilmesinin 100. Yılında, 2016’da görünmüştü. İmleci Mark I tankının kaidesinin altına oturan kedinin üzerine getirdiğinizde I. Dünya Savaşı’nda evcil hayvanını savaş aracına getiren bir teğmenin hikayesine ilişkin bir bilgilendirme yapılıyordu.

Province haritasındaki kedi, işin eğlencesi için eklenmiş. Haritadaki binaları tasarlayan 3D tasarımcıları, evlerden birisinin içine bir kedi koyuvermiş. Sonra bu, tüm ekip için bir ilham kaynağı haline gelmiş ve haritanın farklı yerlerine kediler yerleştirip durmuşlar. Yani ne bir gönderme ne oynanışa dair bir özellik ne de başka bir durum söz konusu. Sadece orada oturup denize doğru bakıyor kediniz.

Yine kediler:

Kediler, Province haritasından sonra diğer haritaları da ziyaret etmeye başladılar. Bunlardan birisi de Minsk haritası oldu.

Ve de rakunlar:

Kediler olur da rakunlar olmaz mı hiç! Highway haritasında rakunları görebilirsiniz. Tamamen eğlencesine konulduklarını tahmin etmek de zor olmasa gerek.

Bir de kayıp maymunlarımız var:

Kharkov haritasında kayıp maymunlar hakkında bir mesaja denk gelebilirsiniz. Bu maymunlar kimin, neden kaybolmuşlar, niye aranıyorlar, bilemiyoruz. Ama sonuç olarak maymunları da eksik etmemişler :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum