11 Bit Studios, This War of Mine'ın Haftalık Gelirini Savaş Mağdurlarına Bağışlayacak

This War of Mine almanın tam zamanı

Özellikle de savaş karşıtı oyunu This War of Mine ile tanıdığımız Polonyalı geliştirici 11 Bit Studios, oyunun gelecek haftaki satışlarından elde edilen tüm gelirin (tüm mağaza ve platformlar dahil olmak üzere) Ukrayna Kızıl Haç Örgütü'ne bağışlanacağını duyurdu.

"Bugün Rus askeri güçleri özgür Ukrayna ülkesine, komşularımıza saldırdı. Polonyalı bir oyun stüdyosu ve dünyaca ünlü savaş karşıtı oyun, savaştan etkilenen sivillerin ızdırabını ve çektiklerini anlatan This War of Mine'ın yaratıcısı olarak, stüdyomuzun bu konudaki beyanını açıkça belirtmek isteriz. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin karşısında duruyoruz.". 11 Bit Studios, bu mesajında #FuckTheWar hashtag'ini kullanmış.

"Bu mesaj bu savaş ve savaşın insanları nasıl öldürdüğü, hayatlarını ve evlerini nasıl mahvettiğine dair bildiğiniz herşeyde yankılansın. Oyuncular ve geliştiriciler hep birlikte Ukrayna'daki savaşın kurbanlarını desteklemek için elimizden ne gelirse yapalım."

11 Bit CEO'su Przemyslaw Marszal da stüdyo çalışanlarına şu kişisel mesajı göndermiş, bu da stüdyonun bu konudaki tutumunu çok net olarak özetliyor aslında:

"Size bu mesajı büyük bir kişisel öfke ve üzüntü içerisinde yazıyorum. Rus politikacılar Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdi. Bir ülke, bir diğerini işgal ediyor. Ve bunun sonuçlarına siviller, normal insanlar katlanacak. Savaş karşıtı This War of Mine'ın yaratıcısı olan bir ekip, empati ve iyi niyet sahibi insanlardan oluşan bir ekip olarak, hangi milletten olursak olalım, yardım etmek zorundayız ."

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını kınayan ve bu konuda tavır alan tek stüdyo elbette 11 Bit Studios değil. STALKER'ın geliştiricisi GSC Game World, Kiev merkezli Ukrayna'lı bir geliştirici. Onlar da Rusya'nın "insanlık dışı acımasızlığını" kınayan bir mesaj yayınladılar ve dünyadan destek istediler.

Yine Kiev merkezli Frogwares, "Rusya vatanımıza saldırdı ve bağımsızlığımıza göz koydu. Güvende kalmaya çalışıyoruz ama bu bir savaş, bunun şusu busu yok. Herkesi Putin'i topraklarımızdan çıkmaya zorlamaya çağırıyoruz" diyor.

The Long Dark'ı geliştiren Hinterland Games'in başkanı Raphael van Lierop de tepkisini dile getirenlerden. Lierop Rus oyunculara da seslenmiş ve "unutmayın, sizler liderleriniz değilsiniz" diyerek bu olanlara onay vermeyen Rus vatandaşlarına da mesaj vermiş.

Önümüzdeki günlerde daha fazla geliştiriciden bu tür tepkiler gelmesini bekleyebiliriz. Büyük stüdyolar ise şimdilik daha çok "çalışanlarımızın güvende olması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz" seviyesinde mesajlarla yetiniyorlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum