13 Yaşındaki Bu Çocuk, Tetris'i 'Bitirmeyi' Başardı

13 yaşında benim başıma güneş geçiyordu

"Tetris biter mi?" dediğinizi duyar gibiyim. Fakat bu detaya geçmeden önce sizlerle 13 yaşındaki Willis "Blue Scuti" Gibson'ın hikayesini anlatmak istiyorum. Şu anda kendisinden büyük bazı "kişiler" tarafından zorbalanan dostumuz, oyun dünyasının en önemli başarımlarından birine imza attı.

Tetris, basit yapısına rağmen oldukça zorlu bir oyun. Bu nedenle de bugüne kadar oyunun "sonunu" görebilen kimse olmamıştı. Buradaki "son" ifadesinden kasıt ise aslında temel olarak oyunun "crash" yemesine sebep olmak. Speedrun topluluğu bu durumu çok iyi bilir.

Eski oyunların limitlerini zorlayarak crash yemesini sağlayabiliyorsunuz. Tetris de bu oyunlardan biri elbette. Belli bir puanın üzerine çıktığınızda sizi daha fazla takip edemeyeceğini fark eden oyun, kilitlenerek kapanıyor. Gibson da Tetris içerisinde bunu başarabilen tek oyuncu oldu.

38 dakikalık oyun süresinde 157. seviyeye gelen Gibson, toplamda 9999999 puan toplayarak oyunun "kill screen'ine" ulaştı. Sevinçten ne yapacağını bilmeyen oyuncunun tepkilerini izlemek de bir hayli keyifli.

41 dakikanız olmasa da, Gibson'ın oyununun son 4-5 dakikasını izlemenizi öneriyorum. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum