2016 Steam Yaz İndirimleri Valve'ı Fazlasıyla Mutlu Etti

'GabeN' Newell'in cepleri doldu doldu taştı

SteamSpy'ın paylaştığı verilere göre 2016 Yaz İndirimleri, Valve için 2015'teki indirimlerden daha kazançlı geçti.

SteamSpy'dan Sergey Galyonkin'e göre, bu yılki yaz indirimlerinde 36.8 milyon oyun satıldı, 2015'te ise bu rakam 33 milyondu. Her ne kadar Steam kullanıcı sayısı 130 milyondan175 milyona çıkmış olsa da, Galyonkin satıştaki artışta yeni kullanıcıların çok da payı olduğunu düşünmüyor. Galyonkin'e göre, yeni kullanıcıların çoğu free-to-play oyunlardan gelme ve yeni oyun almaları da pek olası değil.

Kazanç kısmında ise Gabe Newell'in yüzü bu sene daha da fazla güldü. Geçtiğimiz yıl $160 milyon kazanan Valve, bu sene indirimlerden $223.2 milyon kazandı, yani gelir konusunda Valve'da tamı tamına %40 oranında bir artış yaşandı. Yine Galyonkin'e göre, bu artışın sebebi günlük ve flash indirimlerin ortadan kalkması. Geçtiğimiz senelerde en fazla satışlar indirimlerin ilk günü ve son günü olurken, bu sene eşit oranda dağıldı ve kullanıcılar "acaba daha fazla indirim olur mu?" gibi sorularla beklemek yerine istedikleri oyunu direkt olarak aldı.

Yani günlük ve flash indirimlerin kalkmasına biz oyuncular her ne kadar isyan etsek, karalar bağlasak, "ahan da bir daha almıyorum oyun sizden" diye protesto etsek de, öyle gözüküyor ki hepimiz daha da fazla harcamışız. Bize müstahak!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum