Advertisement

2019 Capcom’un Yılı Olmuş Gibi Görünüyor

Geçtiğimiz yıl da öyleydi sanki

Capcom, 2019 mali yılının ikinci çeyreğine (1 Temmuz-30 Eylül arasındaki dönem oluyor) ilişkin finansal tablolarını açıkladı. Her ne kadar net satışlarda bir azalma söz konusu olsa da genel tablo Capcom için oldukça iyi görünüyor.

Operasyonel gelirlerde %33,2 gibi önemli bir artış sağlayan firma, önümüzdeki aylarda satışlar anlamında bir ivme yakalayıp o kalemde de kara geçebilir. Zira paylaşılan veriler henüz yeni çıkmış olan Monster Hunter: World Iceborne için 2,8 milyon gibi ciddi bir satış rakamına işaret ediyor.

Net satışlardaki düşüşün de aslında Iceborne ile bir bağlantısı varmış, açıklamadan bunu da öğreniyoruz. Bu ek paket sadece dijital olarak satışa sunulmuş durumda ve fiziksel kopyadan dijiral satışa geçiş yönündeki politikanın bir yansıması olarak net satışların düştüğü ifade ediliyor.

Capcom adına bu pembe tablo sadece Iceborne’un satışları ile de sınırlı değil üstelik. Yine bu yıl içerisinde çıkan Resident Evil 2 Remake ve Devil May Cry 5 satışlarının da halen artmakta olduğu ifade ediliyor paylaşılan bilgilerde.

Her üçü için de gerçekten başarılı yapımlar olduğunu söylemek mümkün. Nitekim Capcom da bunun karşılığını alıyor gördüğümüz üzere. Ne dersiniz, sizce de “2019 Capcom’un yılı oldu” diyebilir miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum