2019 Steam Ödülleri Sahiplerini Buldu, Büyük Ödül Sekiro'nun

Kazananları değerlendiriyoruz

Valve, 2019 Steam Ödüllerini kazanan isimleri açıkladı ve From Software'in muhteşem oyunu Sekiro: Shadows Die Twice, aynı The Game Awards'ta olduğu gibi Steam ödüllerinde de Yılın Oyunu ödülünü kazanmayı başardı. Sekiro'nun bu daldaki rakipleri Resident Evil 2, Star Wars Jedi: Fallen Order, Destiny 2 ve Devil May Cry 5 olmuştu.

Steam Ödüllerinde hangi dalda hangi oyunların aday olacağına bildiğiniz gibi oyuncular karar veriyor ve bu yüzden de özellikle bazı kategorilerdeki sonuçlar biraz anlamsız olabiliyor. Dahası, oy verenlerin önemli bir kısmı bunu sadece görev olsun diye, kart kazanmak için yaptığı için verilen oyların çok da sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun en büyük örneğini de Zengin Hikayeye Sahip Oyun kategorisinde gördük ve A Plague Tale: Innocence, Disco Elysium gibi bir oyunun yanında ödülü kazanabildi :) Oyunları tanımayanlar ilk gördükleri seçeneğe basıveriyor muhtemelen oyunu.

Yılın VR Oyunu, Beat Saber oldu ve bu ödülü hak ettiğini söyleyebiliriz.

Aşk İle Devam Ettirilen ödülünü Grand Theft Auto V kazandı. Orada Rainbow Six Siege, Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2 gibi oyunların yanında bu ödülü kazanması ilginçti.

Arkadaşlarla Daha Zevkli ödülü DayZ'ye gitti. Bu dalda aday gösterilen oyunlar arasında en mantıklısı oydu ama aday seçimleri tartışmaya açıktı (Risk of Rain 2, Age of Empires 2 vs).

En Yenilikçi Oynanış ödülünü kazanan isim My Friend Pedro oldu ama açıkçası 'yenilikçi oynanış' olarak düşününce listedeki adaylardan daha iyi oyunlar bulunabilirdi.

Kötü Olduğunuz En İyi Oyun ödülü Mortal Kombat 11'in oldu. Bu daldaki diğer adaylar arasında Code Vein ve Remnant: From the Ashes gibi isimler de vardı.

Üstün Görsel Stil ödülü ise bu ödülü en çok hak eden isme, yani Gris'e gitti.

Ben verdiğim oylarla 8 dalın 5'ini doğru tahmin etmişim. Sizde durumlar nedir?

YORUMLAR
orkmasteruh
2 Ocak 2020 12:35

Valla A Plague Tale: Innocence'i de Disco Elysium'u da oynadım ve bin defa oy versem bin defa A Plague Tale: Innocence'e veririm. Bu yılın en fazla hakkı yenen oyunlarından kendisi. En farklı hikaye işlenişi olsaydı o dal, o zaman Disco Elysium'a verebilirim.

Parolamı Unuttum