2019 Yılında Steam'de En Çok Satan Oyunlar Belli Oldu

Pek sürpriz yok

Steam, 2019 yılının son günlerinde sene içerisindeki en çok satan, en iyi çıkış yapan ve en çok eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yapan oyunların listesini yayınladı. Satış seviyelerini Platin, Altın, Gümüş ve Bronz kategorilerine ayıran firma, en çok oynanan oyunları da 100.000 saat üzerinden değerlendirmiş.

Platin kategorisinde bulunan 12'i oyunun 4'ünün bedava olması ilgi çekici. Steam'e geçerek Destiny 2'yi bedava yapma kararı alan Bungie, bu planının meyvelerini almaya başlamış gibi görünüyor. Hele ki oyunun yıl sonuna yakın dönemde çıkmasına rağmen Platin kategorisine giriş yapması oldukça büyük bir başarı olarak nitelendirilebilir.

Bedava oyunlar arasında Warframe, Dota 2 ve CS:GO da bulunuyor. Son dönemlerde RP modu ile oyuncu sayısında tekrar yükselme yaşayan GTA V de listeye girmeyi başarırken, şimdilerde rüzgarını kaybetmeye başlayan PUBG de Platin kategorisine girmeyi başaran oyunların içerisinde. Kategorideki en yeni isim ise Total War: Three Kingdoms olmuş. TGA'da yılın oyunu ödülü almayı başaran Sekiro: Shadows Die Twice da Platin kategorisinde kendine yer bulan oyunlar arasında.

Sene içerisinde en çok eşzamanlı oyuncuya sahip olan oyunlar içerisinde ise yeni Dota çılgınlığı Underlords dikkat çekiyor. 100.000'den fazla eşzamanlı oyuncuya ev sahipliği yapan diğer oyunlar arasında Dota 2, CS:GO, GTA V, Rainbow Six Siege ve Sekiro gibi isimler bulunuyor.

2019'da erken erişimden çıkarak en yüksek gelir elde eden oyunlar da yine Platin, Altın ve Gümüş kategorilerinde sıralanmış. Platin ünvanına sahip olan oyunlar arasında Slay the Spire, Astroneer, They Are Billions, Beat Saber ve Oxygen Not Included gibi oyunlar dikkat çekiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum