2020'deki Call of Duty Oyunu Treyarch'e Emanet

"Üç senede bir" kuralı bozuldu, Black Ops 5 yolda

Bildiğiniz gibi Activision her yıl yeni bir Call of Duty oyunu yayınlıyor ve firma 2012 yılında Call of Duty oyunlarını geliştiren üç stüdyoyu üçer yıllık bir döngüye sokmuştu. Buna göre Infinity Ward, Treyarch ve Slegdehammer üç yılda bir Call of Duty oyunu geliştirecek ve böylece stüdyoların elinde yeni oyunlar için yeterli zaman olacaktı.

Bu takvim şimdiye kadar sorunsuz biçimde işlemişti ve oyunlar şu şekildeydi:


Treyarch

2012 - Call of Duty: Black Ops II

2015 - Call of Duty: Black Ops III

2018 - Call of Duty Black Ops IIII

Infinity Ward

2013 - Call of Duty: Ghosts

2016 - Call of Duty: Infinite Warfare

2019 - Yeni Modern Warfare

Sledgehammer:

2014 - Call of Duty: Advanced Warfare

2017 - Call of Duty: WWII

Gördüğünüz gibi 2020'deki oyunu Sledgehammer'ın geliştirmesi gerekiyordu, ancak Activision geçtiğimiz gün, projeyi başındaki Sledgehammer ve Raven stüdyolarından alarak Treyarch'a verdi.

Activision, Sledgehammer Games'e yardım etmesi için Raven Software'i atamıştı ama iki stüdyo arasında yaşanan tartışmalar bardağı taşırmışa benziyor. Raven ve Sledgehammer oyun için destek verecek ve şu ana kadar üzerinde çalıştıkları kısım ise Black Ops 5'e tek kişilik hikaye modu olarak eklenecek. Evet, 2020'deki Call of Duty oyununun Black Ops 5 olacağı da bu şekilde kesinleşmiş oldu çünkü Treyarch, Black Ops oyunları geliştiriyor.

Treyarch'taki bazı isimler bu değişiklikten memnun değil, çünkü ellerinde üç sene olmasına rağmen Black Ops 4 için oldukça fazla mesai yapmak zorunda kalmışlar, şimdiyse ellerinde sadece iki sene var. Bakalım önümüzdeki dönemde Treyarch ve Black Ops 5'ten nasıl haberler alacağız?

YORUMLAR
cyreo1
21 Mayıs 2019 21:07

Activision geçen sene Sledgehammer'ın kurucularını terfi ettiriyoruz ayağına stüdyonun başından alıp Activision içinde alakasız bi pozisyona sokmuştu. Bunlar da ayrılıp, ayrılırken de yanlarına bir sürü Sledgehammer çalışanı alıp 2K'in altında bir stüdyo kurdular. Bu sıkıntılar bundan sanırım. Adeta ikinci bir Infinity Ward vakası. Acti'ye rahat batıyor herhalde.

Niural
20 Mayıs 2019 23:00

Logodaki ticklerden barkod olacak yakında. Klasik bir marka sağma tiksinçliği.

DanteXE
20 Mayıs 2019 21:51

Bu olayın üzernden 2 gün mü 3 mü ne geçti. Şu an oyunculuğun üstüne taş gibi oturmuş bir olay bu aslında yurtdışında. Black Ops 4'ü oynayan kitle çok fazla ve bir sürü problem vardı, bunları burada yazmakla uğraşmayacağım Disqus yok. Yani olay çok saçma. Raven yapacaktı oyunu ilk defa, Sledgehammer da destek verecekti de bu gerizekalılar Sledgehammer'dakiler işi mahvetmişler. En son Activision'da gitmiş abilerine Teryarch'a vermiş.Şimdi bu olaya sevindim, çünkü herkesin sandığının aksine bu 3 yıl olayı yapımcıları çok daha yoruyordu. Önceden 2 yıl vardı. Oyuna yapacakları belliydi, bir haritaları vardı vs. Bu üç yıl olayı her yapımcı yeni jenerasyonda kendi oyun motorlarını geliştirsin rahat rahat diye oldu. Tamam bunu yaptılar ama sanılanın aksine 3 yıl oyun yapımına harcanmadı. Oyunun çıktığı yıl yeni oyuna başlamak yerine mevcut oyuna update ve içeriklerle geçti bu 1 yıl. Hatta 2,Black Ops 3'e bakarsak 3 yıla kadar içerik güncellemeleriyle uğraştılar. Eskiden 2 yılları vardı, Raven, Neversoft ve Sledgehammer bu iki stüdyoya paso yardım ediyordu. Şimdi 3 yılları var ve 3 stüdyoya sadece Raven yardım ediyor. Anladınız mı olayı? Sledgehammer yardımcı rolü yerine ana stüdyo olunca herkesin iş gücü bir anda azaldı. O yüzden bu 3 yıllık süreçte çıkan birçok CoD eskisi kadar olamadı. Şimdi tekrar eski düzene dönerlerse benim beklentilerim gayet şahlanır.Hatta ve hatta bu olaylar daha yeni gün yüzüne çıktı ama sanmıyorum ki yeni olan şeyler. Büyük ihtimal Black Ops 4 çıkmadan önce bunlar patlak verdi ve Treyarch daha Black Ops 4'ü tam cilalamadan BO5 üzerinede çalışmak zorunda kaldı. BO4'ün gerçekten çok fazla sıkıntısı vardı ilk çıktığında, bug falan değil. Direkt oyunda bitmemiş hissi vardı ve campaign yoktu. Düşünün ne duruma sokmuşlar Treyarch'ı.

creepylord
20 Mayıs 2019 19:02

Mesai harcamış halleri buysa vay halimize.

Akcan
20 Mayıs 2019 18:01

Bu sene mw4 gelsin de sonra ne olursa olsun

Parolamı Unuttum