2021 Oscar Töreni, Tarihinin En Düşük İzlenme Rakamlarına Ulaştı

Sürpriz mi? Pek de değil

Bu yıl ABC tarafından canlı yayınlanan Akademi Ödülleri, tarihin en düşük izlenme rakamlarına ulaştı. Nielsen tarafından ölçülen verilere göre pazar günü gerçekleşen yayına sadece 9.85 milyon izleyici katıldı. Bu da etkinliğin geçtiğimiz yıla nazaran izleyici kitlesinin yüzde 58.3 oranında düştüğü anlamına geliyor.

Geçtiğimiz yıl 29.6 milyon izleyiciye ulaşan Oscar töreni, 2014 yılında 43 milyonu aşan izleyiciye ev sahipliği yapmıştı. 2018 yılında analizini yayınlayan Matthew Ball, bu düşüşü öngörmüş ve izleyici sayılarındaki azalmanın Oscar törenine olan ilginin kaybolmasından kaynaklı olduğunu belirtmişti.

Bu noktada Ball'a katılmamak elde değil. Son yıllarda ilgiyi gittikçe kaybeden Oscar töreni, bir değişiklik yaşamaktan da geri duruyor. Bu sebeple izleyicilerin büyük bir kısmı sadece Oscar ödül töreninin kazananlarını öğrenmeyi daha mantıklı buluyor. 

 

YORUMLAR
Atlas Estrella
28 Nisan 2021 03:06

Küçükken hiç aksatmadan izlerdim. Gecenin üçünde uykusuz kalır, yine de hiç bir sahnesini kaçırmazdım. Yıldızlar düşlerimizi süslerdi. Sonra büyüdük ve kirlendi dünya!

Parolamı Unuttum