2021 Yılında Kickstarter'da Rekor Sayıda Oyun Fonlandı

Bu işi iyi yapanlar da var

2021 yılı oyun dünyası için oldukça iyi geçti. Fakat görünüşe göre bu durum, henüz piyasada olmayan oyunlar için bile geçerli. Topluluk fonlamasına yardımcı olan Kickstarter, geçtiğimiz yıl oyun kategorisinin rekor kırdığını ifade etti. GamesIndustry.biz'deki meslektaşlarımıza göre rekor son iki yıldır üst üste kırılıyor.

Kickstarter tarihinde sadece iki kez 400'ün üzerinde oyunun başarıyla fonlandığını belirtelim. Bunların ilki 2014 yılında, ikincisi ve en yakın olanı ise 429 başarılı proje ile 2020 yılında gerçekleşmiş. 2021 yılında ise rekor 441 adet oyuna ulaşarak adeta "rekor üstüne rekor" kırmış.

Fakat toplam rakamda bir nebze de olsa düşüş yaşandığı gözlemleniyor. Geçtiğimiz yıl Kickstarter, toplamda 26 milyon dolarlık bir fon toplamıştı. Bu yıl oyun sayısı yükselmiş olsa da fon miktarı 24 milyon dolara gerilemiş. Rekor ise Torment: Tides of Numenera ve Mighty No. 9 gibi büyük oyunlara ev sahipliği yapan 2013 yılında (56 milyon dolar).

Kickstarter'da daha popüler olan masaüstü oyunlar da oldukça başarılı bir yılı geride bırakmış. Bizim "kutulu oyun" olarak tabir ettiğimiz bu kategori de 2021 yılında yeni rekorlar kırmış.

Peki siz bu yıl bir Kickstarter projesine destek oldunuz mu?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum