2021'de Beklediğimiz 13 Korku Oyunu

Korku dediğin 13 olur

2021'de beklediğimiz oyunları listelediğimiz dosyamızda bu sefer de Korku oyunlarına bir göz atalım dedim. Şimdi konu korku oyunu olunca kalkıp da 10 oyun seçmenin pek de bir esprisi olmayacaktı, o yüzden 13'e tamamlayıverdim ki yine de listeye bazı ağır topları almamayı tercih ettiğimi de baştan söyleyeyim.

Listede olanlardan önce olmayanlara örnek vereyim isterseniz. Mesela Dying Light 2 yok, bu yıl çıkar mı, çıkmaz mı tartışmaları zaten sürüyor ama Dying Light 2'yi farklı bir yazıda değerlendireceğimizi söyleyebilirim. Sonraaaa. Back 4 Blood'a da yer kalmadı mesela. Fiyatıyla bile korkutucu olmayı başarıyordu halbuki. Once Upon A Time In Roswell'i ise 13'ün uğursuzluğunu bozmamak için eklemedim.

Mutlaka sizin de istek listenizde, takip listenizde burada yer veremediğim korku oyunlardan vardır. Onları da paylaşırsanız belki birilerinin işine yarar, istek listemize eklemelik yeni oyunlar keşfetmiş oluruz.

Little Nightmares 2

Tarsier Studios'un yeni oyunu Little Nightmares 2, hikayeyi ilk oyunundaki olayların ötesine taşıyacak ve bu sefer baş kahramanımız Six değil, Mono isimli yeni bir karakter. Six ve Mono birlikte yine o canavar yetişkinlerle dolu dünyadan kaçmaya çalışacak. Oyunun korku dozajı bir miktar daha arttırılmış gibi duruyor bu sefer.

Resident Evil Village

Resident Evil 7'den tanıdığımız Mia ve Ethan, yanlarına Chris Redfield'ı da alarak geri dönüyor. Serinin bu yeni oyunu, öncekilerden daha farklı bir deneyim yaşatmayı, karşımıza daha önce görmediğimiz tarz yaratıkları (ve kurtadamları!) çıkarmaya hazırlanıyor. Bu sefer işin içinde yoğunca paranoya ve korku hissi de olacak.

The Outlast Trials

Outlast serisi ilk oyunundan beri çok sağlam korku deneyimler sunuyor, bu sefer de işi çok oyunculu ortama taşıyalım, bakalım nasıl olacak demişler. Soğuk Savaş döneminde bir deneyin kobay farelerinden biri rolünde olacağımız bu oyunda hayatta kalmak gerçekten de zor olacak.

Ghostwire: Tokyo

Tokyo'nun nüfusu birer birer ortadan kayboluyor ve bunun da sebebi Ziyaretçilerin gelişi. Aklınıza hemen o ünlü dizi geldi değil mi? Ama bu Ziyaretçiler o Ziyaretçiler değil, bunlar Japon folklorunda yer alan kötü niyetli ruhlar. Ortaya bir de Hannya maskesi takan tipler çıkınca işler iyice tuhaf bir hal alacak ve biz de gizemleri çözmeye çalışacağız.

Unholy

Son Şehir'de hayatta kalan insanların sonuncularından biri olan Saidah isimli bir anneyi canlandıracağımız Unholy, yılın en ilginç korku oyunlarından biri olmaya aday. Bu şehirde sınıf sistemi hakim ve insanlar en alt tabakayı, canavarlar ise üst tabakaları oluşturuyor. Canavarlara yem olmayan insanlar gölgelerde yaşıyor ama Saidah'ın çocuğu kaçırıldığında zorunlu olarak kendimizi riske atmak zorunda kalıyoruz.

Scorn

Darkseed'den beri H.R.Giger esintili sağlam bir korku oyunu oynamadım diyenlere ilaç gibi gelecek bir oyun Scorn. Giger'ın o kendine has çizim tekniği, Alien filminden fırlamış gibi duran bir dünya ve henüz hakkında hiçbir şey bilmediğimiz bir hikaye.

Mundaun

Mundaun içerisindeki korku öğelerini İsveç folklorundan alan (yine Midsommar filmi geldi aklıma) bir oyun ve tamamen el çizimi grafiklere sahip. Dedesi gizemli bir yangında hayatını kaybeden kahramanımız çocukluğundan beri ilk kez Mundaun'a geri dönüyor ve bölgede şeytani bir gücün iş başında olduğunu fark ediyor. Oyunun tekinsiz bir havası olduğu kesin.

The Medium

Listemizde çıkışına en kısa süre olan oyun The Medium. Bloober Team önceki korku oyunlarından elde ettiği deneyimi üst seviyeye taşıyacak çok farklı bir oyunla karşımıza çıkıyor bu sefer. Gizemli bir hikayeyi çözmek için gerçek dünya ile ruhlar dünyası arasında anında geçiş yapabilen bir medyumu canlandıracağımız oyun bakalım beklediğimiz kadar iyi çıkacak mı?

Evil Dead: The Game

World War Z'yi yaratan ekip bu sefer de korku dünyasının kült isimlerinden Evil Dead'e hayat verecek. Bruce Campbell'ın ikonik Ash rolünde karşımıza çıkacağı oyun bir co-op shooter. Oyunda tüm Evil Dead serisinden yaratıkları ve belki de tanınmış sahneleri de görmeyi bekliyoruz. Bodruma inen kapağı açmak için zorlayan ölüler de olsa tadından yenmez.

House of Ashes

The Dark Pictures Anthology serisinin üçüncü oyunu olan House of Ashes, bu sefer korku düzeyini iyice yükseltmeyi hedefliyor. İşin içinde toprak altında gömülü bir Sümer tapınağı ve iblisler varken bunu başarmaları da oldukça kolay olacak gibi. Sümer inanışları Necronomicon'un da temellerinden biridir, unutmamak lazım.

Martha is Dead

II. Dünya Savaşı sırasında geçecek olan bir hikayeyi anlatan Martha is Dead'de adından da anlayacağınız üzere Martha ölmüş :) Neyse, korku oyunu tanıtırken de espri yapmayalım. Oyunda Martha'nın ikiz kızkardeşi rolünde bu vahşi cinayeti araştırmaya başlayacağız ve psikolojimiz alt üst olacak. Yani en azından öyle umuyorum.

Borneo: A Jungle Nightmare

Cannibal Holocaust'u bilir misiniz? Ruggero Deodato'nun bu kült korku filmi bundan 41 yıl önce vizyona girmiş ve tüm dünyada büyük sansasyon yaratmıştı. Borneo: A Jungle Nightmare bu filmin devamı niteliğinde, kendimizi Borneo cangıllarında bulacağımız bir oyun. En bombası da senaryosunu ve yönetmenliğini yine Deodato'nun yapıyor olması!

Returnal

Sonsuz bir ölüm yaşam döngüsüne sıkışmak nasıl olurdu diye merak ediyorsanız, Returnal bunun cevabını vermeye hazırlanıyor. Yabancı bir gezegende geçecek olan Returnal bilimkurgu temalı bir psikolojik korku oyunu diyebiliriz. Üçüncü şahıs perspektifinden oynayacağımız oyunda roguelike öğeler de olacak. Returnal'ın PS5 exclusive oyun olduğunu da ekleyeyim.

YORUMLAR
Orcuncharted
15 Ocak 2021 18:33

Resident Evil Village, Ghostwire: Tokyo, The Medium ve House of Ashes özellikle beklediğim oyunlardan. Hele de Resident Evil :) Türkçe altyazılı video serisini yapmak için sabırsızlanıyorum...

Parolamı Unuttum