2021’de Beklediğimiz 5 PlayStation 5 Oyunu

Yeni neslin ilk yıldızları geliyor mu yoksa?

2021'de beklediğimiz oyunları listelediğimiz dosyalarımızda sıra PlayStation 5 oyunlarına geldi. Madem Eser korku oyunlarında 13’lü liste yaptı, o zaman ben de bir 5’li ile yoluma devam edeyim :) Hem söz konusu olan PS5, onunla da uyumlu olsun, öyle değil mi?

•    2021'de Beklediğimiz 10 Adventure Oyunu
•    2021'de Beklediğimiz 10 Bağımsız Oyunu
•    2021'de Beklediğimiz 10 Japon Oyunu
•    2021’de Beklediğimiz 13 Korku Oyunu
•    2021'de Beklediğimiz 10 Strateji Oyunu

Listede PS5’e özel olarak çıkacak 5 oyun yer alıyor. Ghostwire: Tokyo, Returnal ve Stray diğer listelerimizde kendilerine yer buldukları için, Final Fantasy XVI ve Final Fantasy VII Remake – Part II bu yıl çıkar mı çıkmaz mı bilemediğimden burada kendilerine yer vermedim. Bunlar dışında sizlerin de radarınıza takılanlar olursa, yorumlarınızı bekleriz:

Ratchet & Clank: Rift Apart

Sevimli ikilimiz Ratchet ile Clank bu sefer de robot imparator ve ordularına karşı bir mücadeleye girişiyor. Bu mücadelede farklı boyutlar arasında dolanıp bu boyutların çöküşüne engel olmamız gerekecek. Çeşit çeşit silahlarıyla düşmanlarını alt etmeye çalışan ikilimize bir de yeni bir karakter katılıyor, fragmanda da gördüğümüz Lombax. Bakalım kendisinin ne gibi hünerleri var. Fragmanda aksiyon dozu yüksek sahneler görülüyordu. Umarım oyun da aynı tempoyu bizlere sunar, biz de keyifle eşlik ederiz sevimli ekibimize.

Deathloop

Blackreef adasında bir güne kısılıp kalan, aynı günü tekrar tekrar yaşayan Colt’un ölüm döngüsünü kırmak ve bu adadan kurtulmak için yapması gereken tek şey 8 hedefi ortadan kaldırmak. Ama bu hiç de kolay olmayacak. Çünkü Blackreef’in koruyucusu rolüne bürünmüş bir diğer keskin nişancı, Julianna, bize engel olmak için elinden geleni ardına koymayacak. Dilerseniz bir arkadaşınızla kapışabileceğiniz gibi, başkalarının oyununa Julianna olarak sızabileceksiniz de. Yok ben tek başıma oynamak istiyorum diyorsanız da Julianna, yapay zekâ tarafından yönetilecek. Dishonored serisindeki ufak numaralarımıza benzer özelliklerin yanına silahlarla sergileyeceğimiz hünerler ekleniyor. Bir de DualSense özelliklerine odaklanmış bir tasarımla geldiği düşünülünce Deathloop’u beklemek için yeterince sebebimiz var gibi sanki.

Gran Turismo 7

PlayStation cephesinin yarış oyunları ayağında en güçlü markası tabii ki Gran Turismo. Aslında yıllardır beklenen ve bir türlü gelemeyen bir oyun. Arada bir nesli es geçti hatta :) GT 6 sonrası araya Gran Turismo Sport girdi, GT 7'ye sıra ancak gelebildi. Microsoft, Forza Horizon 4 ile gayet sağlam bir hamle yapmışken, Sony'nin de bir karşılık vermesi beklenir. İşte o hamle de Gran Turismo 7 olacak. Yine yüzlerce araç, çok detaylı modifikasyon seçenekleri ve gerçekçi bir sürüş simülasyonu vadediyor bizlere. Yeni nesle hızlı bir başlangıç yapmak isteyenler için bekledikleri oyun geliyor diyelim mi?

Horizon Forbidden West

Horizon Zero Dawn, PS4 neslinin en dikkat çekici oyunlarından birisi olmayı başardı dersek yanlış olmaz. Şimdi benzer bir performans Horizon Forbidden West’ten gelir mi, merakla bekliyoruz tabii. İkinci oyun, Aloy ile maceramızı bambaşka boyuta taşıyacak. Dünya büyük bir yıkımla karşı karşıya ve gözümüzün nuru Aloy’umuz bu yıkımı engelleyebilecek tek kişi olduğunu düşünüyor. Artık farklı coğrafyalara doğru yol alacağımızı, daha büyük bir mücadeleye yelken açacağımızı görüyoruz. Derin sularda yüzüp, çöllerde yol alırken Aloy’a eşlik etmek için sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni neslin görsel yönden sunabileceği deneyimi de ilk test edeceğimiz oyunlardan birisi olacak gibi duruyor, siz ne dersiniz?

God of War Ragnarök

Oyunun ismi bile henüz resmen ilan edilmedi. Oyuna dair bir fragman da paylaşılmadı. Fragmanı geçtik, 2-3 görsel bari paylaşsaydınız, o da yok. Ama heyecan tavanda :) 3 yıl önce gelen God of War seriyi resmen yeniden diriltti, hatta bununla kalmadı, yepyeni bir zirveye taşıdı. Şimdi o zirveden ötelere bakma zamanı. Oyun tanıtılırken “Ragnarök” denildi; yani İskandinav mitolojisinin kıyametinden bahsediyoruz artık. Nors tanrılarının ölüp gittikleri dünyanın yıkılıp yeniden kurulduğu o büyük savaş. Zaten Kratos’un orijinal seride yaptığı da tam olarak bu değil miydi, Yunan tanrılarını tek tek avlamıyor muydu? Şimdi de sıra Nors tanrılarına geldi işte. Oyuna dair merak ettiğimiz pek çok nokta var tabii. Atreus’un artık daha önemli bir figür haline gelmesi gibi mesela. Dünya Yılanı ile Thor’un kapışmasını görebilecek miyiz? Peki ya Fenrir ile Odin? Loki ve Heimdall? Kratos bütün bunların neresinde yer alacak? Dedim ya, kafamda deli sorular :) Umuyorum bir erteleme görmez ve ilan edildiği gibi bu yıl içerisinde gelir. Böylece 2021 yılın oyunu adaylarından ilkine de kavuşmuş oluruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum