2022’de Beklediklerimiz: Açık Dünya Oyunları

2021’den miras kalanlarla yola devam

2022’de Beklediklerimiz serisi yapıp da açık dünya oyunlardan bahsetmezsek olmaz, öyle değil mi sevgili Oyungezerler? Gerçi bu sene için beklediğimiz birçok açık dünya oyun var, bunların üzerine bir de geçen seneden miras alınanlar bulunuyor. Dolayısıyla hepsini yazmak mümkün değil. Diğer listelerde yer verdiklerimizi burada bir kez daha tekrar etmedik. Başka listelerde yer alabileceklerini düşündüklerimi de buraya eklemedim, listeyi olabildiğince sınırlamaya çalıştım.

Merakla beklediğiniz ama burada göremedikleriniz olacaktır illa ki; görüşlerinizi yorumlarda paylaşırsınız artık.

2022'de Beklediklerimiz dosyasında yayınladığımız tüm listeleri toplu olarak şuradan görebilirsiniz.

Dying Light 2 Stay Human

Tanıtımlarıyla beklentiyi epey yükseltmişlerdi. Sonrasında yaşanan krizler, geliştirme sürecini epey olumsuz etkiledi ve çıkış tarihi 2022’ye kadar sarktı. Dying Light 2, Polonya için tamam mı devam mı oyunu olmayacak elbette, ama Cyberpunk 2077 sonrasında benzer bir tabloyla karşılaşmak istemeyiz herhalde, o yüzden bütün bu gecikmeyi, ertelemeleri sineye çekip “Geç olsun, güç olmasın” diyor ve beklediğimiz oyunlar listesinde yerini koruyoruz. Bir yandan parkur rekorları kırıp bir yandan türlü türlü zombiyle başa çıkmak bu sefer de aynı keyfi verebilecek, hatta ilk oyunun üzerine çıkmayı başarabilecek mi bakalım. Bu sorunun cevabını almaya 1 ayımız kaldı, 4 Şubat’ta geliyor.

Saints Row

Saints Row serisi aksiyonuyla olduğu kadar gayet absürt sahneleriyle de dikkat çekmeyi başaran bir seri olmuştu; kendisine has bir hayran kitlesi mevcut. Haliyle bu grubun yeni bir oyun için bekleyiş içerisinde olması çok da şaşırtıcı olmasa gerek. O bekledikleri duyuru geçtiğimiz aylarda geldi, seriyi bir anlamda reboot edecek bir oyun duyuruldu. Bu durum, serinin hayranlarını ikiye bölmüş gibi görünüyor. Kimileri yeni oyunun gelecek olmasından memnun, kimileriyse gördüklerinden pek hoşnut değil. Yine de önümüzdeki aylarda şöyle anlamsızca aksiyona daldığınız ve arada çok absürt sahnelerle karşılaştığınız bir oyun ararsanız, adaylarınız içerisinde Saints Row’a da bir yer ayırabilirsiniz:)

DokeV

Listenin en şirin üyelerinden :) Gamescom’da yayınlanan tanıtım videosunu hipnotize olmuş gibi izlemiştim. Aklımdan “Çok tatlı görünüyor ama öyle DVO tarzı bir şeyse, pek yanına yanaşmam herhalde” diye geçiriyordum ki, tek kişilik açık dünya bir oyun olacağı açıklandı, rahat ettim :) Pearl Abyss, oldukça renkli, eğlenceli bir dünya yaratmış gibi görünüyor. Bize de keyifle oynamak düşecek diye umut ediyor ve kendisini dört gözle beklediklerim listesine dahil ediyorum :)

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Metro serisine düşkünlüğümü her fırsatta dile getiriyorum malum. İşte o tutkumun ana kaynaklarından birisi de elbette S.T.A.L.K.E.R. serisiydi; vaktinde fırsat bulup da oynamış olanların büyük bir çoğunluğu bana hak verecektir diye düşünüyorum. Ama uzun bir süredir kendilerinden ayrı düştük efendim; o kadar uzun bir ara verdiler ki, o boşlukta 3 tane kallavi oyun çıkarıp rakip bir seri haline geldi Metro. Yetmedi araya bir de Chernobylite girdi. Hatta şu an aklıma gelmeyen daha ne örnekler vardır kim bilir. Ama yıllardır yolunu gözlediğimiz o devam oyunu en sonunda geliyor. Ne kadar sabırsızlıkla beklediğimin tarifi yok. En kısa sürede kendisine kavuşmayı umuyoruz. En güzel yanlarından birisi de çıkış gününde Game Pass’e eklenecek olması, daha ne olsun :)

Atomic Heart

Eski Sovyet coğrafyasında malzeme bol, güzel oyunlar da armağan ediyorlar bizlere, sağ olsunlar. Atomic Heart da yıllardır merakla beklediğimiz ve yine yıllardır bir türlü çıkamayan oyunlardan. İlgi çekebilecek bir temaya sahip, düşmanlardan silahlara ve çevre tasarımına, görsel yönden de bu temayı besleyebilecek bir yapısı bulunduğunu söyleyebiliriz. Oynanış videolarına bakılırsa, o yönden de bir sıkıntı yok. Eğer teknik sorunlarla boğuşmazsak, yılın akılda kalan oyunlarından birisi olabilir. Tek mesele, halen bir çıkış tarihi ilan edilmemiş olması. Biz yine de enseyi karartmayalım, bu yıl içerisinde kendisiyle buluşacağımız umudunu koruyalım.

Fable

Çok ama çok uzun bir ara veren bir başka serinin yeni üyesi de yolda. Microsoft, uzun süredir bir kenarda beklettiği Fable’ı yeniden sahalara sürmeye hazırlanıyor. Vaktinde ne kadar keyifle oynamıştık öyle. Pek çok anı hediye etmişti bizlere. Tavuk denildiğinde aklımıza Fable gelir olmuştu resmen :) Yine güzel anılar biriktireceğimiz, keyifli bir oyun olacağı umuduyla, takip listemizde yerini hazır ettik. Şimdi sıra çıkış tarihini öğrenmekte. Umarım bu yıl içerisinde görebiliriz kendisini. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

Crimson Desert

Pearl Abyss, bir oyun gösterdiğinde hemen akıllara bir DVO olacağı geliyor, DokeV’den önce Crimson Desert tanıtımında da bu hisse kapılmıştık :) Orada da yine güzel bir ters köşe yapmışlar ve Crimson Desert’ün bir açık dünya aksiyon oyunu olacağını ilan etmişlerdi. O grafikleri görüp, bir de üzerine tek kişilik bir oyun olacağını öğrenince, takip listesine almamak olmazdı. Hele bir de 2021’de çıkacağı söyleniyordu ki, tadından yenmez diyorduk, ama öyle olamadı, bu oyun da 2022’ye sarkanlar arasına adını yazdırdı :) Bu sene artık çıkış yapar diye bekliyoruz.

Avatar: Frontiers of Pandora

Yıllarca yeni bir Avatar filmi gelecek diye beklerken, bir yandan da yeni bir Avatar oyunu neden olması diye düşünenler, Ubisoft’un Frontiers of Pandora’yı duyurmasıyla muratlarına erdiler diyebiliriz herhalde :) Oyun duyuruldu, 2022’de geleceği de ilan edildi. Ama henüz pek bir şey göremedik kendisinden. Yine de bu büyük bir merakla beklememize engel değil. Sonuç olarak Avatar gibi gişeleri alt üst etmiş bir marka söz konusu; işlenebilecek muazzam bir evren, anlatılabilecek pek çok hikaye var. Bütün mesele bunun ne şekilde yapılacağı.  Far Cry’ın Avatarlısı olmadıktan sonra bence sorun yok :)

YORUMLAR
Mnz
8 Ocak 2022 10:22

Pearl Abyss fena projelerle geliyor...

Pixlik
8 Ocak 2022 02:20

Fallout NW yapan ekip fallout 5 çıkarsa bana yeter.

allalla
7 Ocak 2022 17:54

bu sene çıkmasına pek ihtimal vermesem de listede yer alan DokeV herhalde en çok beklediğim oyun.

Parolamı Unuttum