2K, Borderlands Oyunlarını Yayınlamaya Devam Edecek

Embracer Group satın alımına rağmen

Gearbox'ın 1.3 milyar dolar karşılığında Embracer Group holdingi tarafından satın alınmasının ardından Gearbox'tan gelen açıklamalar, bu parayla stüdyonun büyük projelerinin finanse edileceği şeklindeydi. Ancak Embracer Group, THQ Nordic, Deep Silver gibi büyük yayıncıların da sahibi ve bu da akla Gearbox'ın bundan sonraki oyunları ne olacak, nasıl yayınlanacak sorusunu getiriyor.

2K Games, IGN'ye gönderdiği beyanatta Gearbox ile olan ilişkilerinde ciddi bir değişiklik olmayacağını ve Gearbox'ın Borderlands serisinin yayıncılığına devam edeceklerini açıkladı. Hatta "Borderlands IP'sinin ve stüdyonun şu an üzerinde çalıştığı diğer projelerin yayıncısı rolüne devam etmeyi planladıklarını" söylüyorlar.

Oyunların Steam veya Epic Games Store gibi mağazalardaki fiyatlarını belirleyen en büyük faktör yayıncı. 2K bu bakımdan bizler için pek de iyi bir sicile sahip değil, zaten o yüzden Borderlands oyunlarının fiyatları biraz yüksek kalıyor. Gearbox'ın el değiştirmesiyle bundan sonraki oyunların fiyatları da değişir diye düşünenler için pek de iyi bir haber olmadı yani bu.

Borderlands 3 çıkışının üzerinden yaklaşık 1.5 yıl geçti ve oyun düzenli olarak yeni DLC'ler ve etkinlikler almaya devam ediyor. Artık Embracer'ın gücünü de arkasına alan Gearbox, muhtemelen serinin yeni oyunu üzerinde çalışmaya başlamak için her türlü imkana da sahip olmuş olsa gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum