2K Games De Oyunlarını GeForce Now'dan Çekti

Bizim neyimiz eksik diyorlar

Nvidia forumlarında geçen gün yapılan açıklamaya göre yayıncının isteği üzerinde 2K Games'in oyunları GeForce Now servisinden kaldırılmış durumda. GeForce Now zaten parasını verip almış olduğunuz, kütüphanenizde bulunan oyunları yüksek donanıma gerek duymadan stream ederek herhangi bir bilgisayarda veya mobil cihazlarda oynamanızı sağlayan bir servis.

İlk olarak Bethesda ve Activision'ın oyunlarının servisten kaldırılmasını istediğini belirtmiştik. GeForce Now betadan çıkmadan hemen önce de Capcom ve Square Enix'in bazı oyunları sistemden kaldırılmıştı. Şimdiyse 2K Games'te aynı hareket geldi ve Bioshock, Civilization, Borderlands, Mafia gibi serileri bu oyunlara sahip olsanız dahi GeForce Now kullanarak oynayamayacaksınz.

Yayıncılar ve Nvidia arasında GeForce Now'a dayalı anlaşmazlığın sebebi ücretsiz betanın sona ermesi ve GeForce Now'ın artık paralı ve daha avantajlı bir abonelik seçeneği de sunması yüzünden çıkmışa benziyor. GeForce Now'ı ücretsiz olarak da kullanabiliyorsunuz, ama aylık cüzi bir ücret karşılığında sistemin size sağladığı imkanlar da artıyor. Yayıncılar muhtemelen "madem paralı aboneliği var, bizi de görmen lazım" diyerek Nvidia'dan yeni anlaşma istiyorlar olsa gerek.

Nvidia, özellikle Steam ve Epic Games kütüphanelerinin büyük çoğunluğunu desteklemek istiyor ve servisine her geçen gün daha fazla oyun ekleme niyetinde. Ancak bu tür büyük yayıncıların servisten çıkması, Nvidia'nın işini biraz zorlaştırıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum