2K ve NBA, 1 Milyar $’ı Aşan Bir Anlaşmaya İmza Atmış!

Mikro ödemelerin gücü adına!

2K Sports ve NBA mevcut lisans anlaşmasının uzatılması konusunda bir anlaşmaya varmış. Anlaşma bedelenin 1 Milyar $'ı aştığı iddia ediliyor.

Resmi açıklamada "küresel işbirliğinin genişletilmesi" şeklinde ifade edilmiş ve birden çok yılı kapsayan önemli bir anlaşma olduğu belilrtilmiş, ancak anlaşma şartları veya herhangi bir detay paylaşılmamış. Fakat The Wall Street Journal'ın haberine göre Take-Two'nun 7 yıllık anlaşma için NBA ve oyuncu sendikasına 1,1 Milyar $ civarında bir ödeme yapacağı tahmin ediliyor.

WSJ tarafından paylaşılan bilgiye göre bu tutar, Take-Two'nun önceki anlaşmada ödediği tutarın iki katından fazla. O anlaşma 2011 yılında duyurulmuştu. Dolayısıyla en azından anlaşma süresiyle ilgili iddianın doğru olma ihtimali kuvvetle muhtemel.

Anlaşma tutarının bu kadar yüksek olmasının nedeni size göre nedir sevgili Oyungezerler? Bildiniz, tabii ki mikro ödemeler! NBA 2K serisinin özellikle mikro ödemeler ile elde ettiği gelir, lisans için ödenecek payı da yükseltmiş durumda.

Mikro ödemeler, her ne kadar oyuncular tarafından şikayet edilen konulardan birisi olsa da satış rakamlarını olumsuz yönde etkilememiş gibi görünüyor. Serinin son oyunu NBA 2K19 şu ana kadar 10 milyon kopyadan fazla satmış durumda. Serinin 20 yıldaki toplam satış rakamı 86 milyon kopya civarında. Dolayısıyla satışların yıldan yıla ne kadar ciddi artış gösterdiği ortada. Haliyle, NBA de bu pastadan daha fazla pay almak istemiş.

Umarım, önümüzdeki dönemde NBA 2K serisinin karşısına daha iddialı rakipler çıkar veya en azından NBA Live serisi bu rolü üstlenebilir. Yoksa durum bizler için hiç de içaçıcı görünmüyor. O milyar dolarlar birilerin cebinden çıkacak sonuçta...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum