4A Games, Metro Evreninde ‘Multiplayer Konseptler’ Üzerinde Çalışıyormuş

Tek kişilik oyunlardan vazgeçilmesin de...

Metro gerek kitaplarıyla gerek oyunlarıyla sevilen, beğenilen bir marka. Haliyle bu markanın Metro Exodus ile son bulmasını beklemiyoruz. 4A Games de Metro 2033’ün çıkışının 10. yılı için yazdığı blog paylaşımında buna değinmiş ve 10. yıla özel bir de video paylaşmış:

Açıklamada Metro Exodus’un geliştirme takvimi ve yeni nesil konsollara çıkacak versiyonları ile de detaylar var; ama sonrasında stüdyonun ve Metro serisinin geleceği hakkında yeni bilgiler veriyorlar:

Ekip yeni bir Metro oyunu üzerinde çalışmaya başladıklarının bir sır olmadığını, ancak yeni nesil konsollar ve PC için geliştirilen bu oyun hakkında henüz çok fazla bilgi veremeyeceklerini söylüyor. Saber Interactive ile işbirliklerinin onlara yeni bir imkân sunduğunu, Metro evreninde geçen çok oyunculu bir deneyim sunma hayallerini artık gerçeğe dönüştürebileceklerini de ekliyorlar.

Oyuncuları endişelendirebilecek noktaların da farkında olduklarını söyleyen ekip, bunun tek kişilik oyunlardan tamamen vazgeçtikleri anlamına gelmediğinin altını özellikle çizmiş. Henüz oyuna dair fikirlerin değerlendirildiği bir aşamada oldukları için sıradaki Metro oyununun sadece bir multiplayer oyun olacağı veya hem tek kişilik hem multiplayer modlarının bulunacağı bir oyun olacağını söylemek için de erken olduğunu özellikle belirtmişler. Bu arada stüdyonun artık yeni bir IP üzerinde çalışmaya başladığını da söylediklerini kaçırmamak lazım.

Anlayacağınız önümüzdeki dönemde 4A Games’ten yeni hamleler gelecek. Umarım açıklamada da belirtildiği gibi tek kişilik senaryolara odaklanan daha çok Metro oyunu görebiliriz.

YORUMLAR
Mico
26 Kasım 2020 20:10

MetRoyal !

Parolamı Unuttum