505 Games, Puzzle Quest'in Geliştiricisini Satın Aldı

Keşke yeni Puzzle Quest'ler gelse

Her ne kadar bir Microsoft-Bethesda, Electronic Arts-Codemasters kalibresinde olmasa da oyun dünyasındaki satın alımlar devam ediyor. Muhtemelen bu yıl içerisinde de büyük oyuncuların yine oldukça önemli stüdyo satın alımlarına şahit olacağız, ama aralarda ufak ama etkili satın alım haberleri de geliyor. Benim beğendiğim yayıncılardan biri olan İtalyan 505 Games, Avustralyalı Infinity Plus Two stüdyosunu satın aldığını duyurdu.

Infinity Plus Two deyince belki tanıdık gelmiş olmayabilir, ama Puzzle Quest desem işler değişir. Infinity Plus Two'nun geçmişi aslında biraz karışık. 1989 yılında kurulan stüdyo önce Warlords, sonra da Puzzle Quest serileriyle bu türleri seven oyuncuların aklında yer eden oyunlar geliştirdi. O aralar ismi Infinite Interactive'di, 2011 yılında başka bir stüdyo tarafından satın alındı, 2012'de tekrar bağımsızlığını ilan etti. 2019 yılında ise ismini Infinity Plus Two olarak değiştirdi.

Rol yapma oyunu öğelerini "3'ünü eşleştir" türüyle birleştiren Puzzle Quest gerçekten de çok başarılı bir oyundu.

Stüdyonun geliştirdiği son oyun 2019 tarihli Puzzle Quest: Legend Returns oldu. Orijinal Puzzle Quest'i genişleme paketi ve yeni özelliklerle Switch için güncelleyen bu oyun geçen senenin sonlarına doğru çıktı. Yani stüdyo bu tür oyunlar geliştirmeyi seviyor diyebiliriz.

505 Games bu türe dair planları olmasa böyle bir satın alım yapmazdı. Muhtemelen stüdyodan ya yeni bir Puzzle Quest, ya da yeni bir Warlords oyunu göreceğimizi tahmin ediyorum.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum