8-Bit Big Band, Kirby Cover'ıyla Grammy Kazandı

Kirby'nin yaratıcısını bile şaşırtan ödül

Çeşitli video oyunlarından şarkıları cover'layarak ün kazanan New York'lu 8-Bit Big Band orkestrası, Kirby cover'ıyla Grammy ödülünü kapıverdi!

2018 yılında içerisinde Super Mario, Zelda, Ganbare Goemon, F-Zero ve Final Fantasy serisinden şarkıların bulunduğu Press Start! albümünü yayınlayan grup, 2019'daki Choose Your Character albümündeyse Portal, Sonic, Donkey Kong Country gibi oyunlarından şarkılar cover'lamıştı.

8-Bit Big Band'e Grammy ödülü getiren şarkı ise 1996 tarihli SNES oyunu Kirby Superstar'dan Meta Knight's Revenge parçası. Grup bu cover ile En İyi Aranjman ödülünü evine götürmüş oldu.

Parçanın aranjörlerinden Charlie Rosen, "İNANAMIYORUM GRAMMY KAZANDIK!! ÇOK YAŞA VİDEO OYUN MÜZİKLERİ!!" diye heyecanını paylaşırken, Kirby'nin yaratıcısı Masahiro Sakurai belki de bu habere en çok şaşıran isimdi. "Bu nasıl mümkün olabilir? Çok şaşırdım." demiş kendisi :)

2011 yılında Civilization IV "En İyi Vokalistli Enstrümental Aranjman" Grammy'sini kazanmış, sonraki sene ise Journey Görsel Medya kategorisinde En İyi Müzik adayı olmuştu.

YORUMLAR
Mert
4 Nisan 2022 15:44

Nintendo görmesin valla anında hak talep eder

Parolamı Unuttum