90'ların Ünlü JRYO'larından SaGa Frontier, Remastered Olarak Geri Dönüyor

Square Enix'ten sürpriz

SaGa Frontier, Square tarafından geliştirilerek 1997 yılında PlayStation için yayınlanan bir JRYO'ydu ve dönemin ünlü isimlerinden biriydi. SaGa serisinin bu yedinci oyunu, 1998 yılında da Batı oyuncularıyla buluşmuştu.

SaGa Frontier, serinin PlayStationa çıkan ilk oyunuydu, ayrıca yine Batı'da SaGa markası altında yayınlanan ilk oyun olma unvanını taşıyordu. İşte bu ünlü rol yapma oyunu ek karakterler, içerikler ve özelliklerle birlikte remaster yapılmış halde oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Square Enix'in açıklamasına göre SaGa Frontier Remastered 2021 yaz aylarında PC, PlayStation 4 ve Nintendo Switch için çıkacak.

Remastered versiyonda Fuse de oynanabilir karakter olacak ve kendi hikaye içeriğiyle birlikte gelecek. Bu sayede oyundaki sekiz farklı karakterden birini seçerek hikayelerini oynayabileceğiz. Square bu sistemi "serbest senaryo sistemi" olarak tanıtmıştı ve orijinal oyunda da 7 karakterden birinin seçerek kendi hedeflerinin peşinde koşabiliyor, oyunun farklı sonlarına ulaşabiliyorduk. Lineerlikle alakası olmayan oyunda daha oyunun başından itibaren neredeyse her yere gidebiliyor, istediğimiz herkesle etkileşim kurabiliyorduk.

Özellikle de JRYO sevenlerin radarında bulunması gereken bir oyun.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum