9GAG Gelecek Nesilleri Trollemeye Hazırlanıyor

Pics or didn't happen... Aa ciddiler!?

Hong Kong'dan çıkıp dünyanın en popüler eğlence kaynaklarından birine dönüşen 9GAG, bu yıl dokuzuncu yaşını kutluyor. Ama öyle böyle kutlamak değil... 9'un anlam ve önemi sebebiyle, her zamankinden farklı, unutulmaz bir yıldönümü kutlaması yapmak istemiş ve aylar öncesinden beyin fırtınalarına başlamış 9GAG ekibi. Uzun toplantılardan sonra nihayet şöyle bir yol haritası çıkmış: Öncelikle bir anket düzenleyerek (tabii konu 9GAG anketi olunca, 150 milyondan fazla insandan bahsediyoruz) kullanıcılarına en sevdikleri 9 meme'i sormuş 9GAG. 650.000'den fazla kullanıcının katıldığı anketten çıkan popüler meme'ler sırasıyla şöyle: 

Dick Butt, Friendzone, We need AIR support, World vs USA, PPAP, Doge, Salt Bae (evet, Nusret de kazananlar arasında), Shit just got real ve Hardest name in Africa.

Seçilen bu meşhur meme'ler, Antonio Soler adındaki heykeltıraş tarafından 3 ton ağırlığında ve yaklaşık 4 metre uzunluğunda bir taş sütuna işlenmiş ve yerini projede çalışanlar dışında kimsenin bilmediği bir yerde, çölün ortasına gömülmüş. Amaç? Gelecek kuşaklara çözülmesi zor bir gizem bırakmak. 9GAG kafasıyla söylemek gerekirse; "tarihi bir trolleme operasyonu!" Bunun yanında bir de ciddi mesajı var bu projenin. Kampanyanın yürütülmesinden sorumlu 9GAG yöneticisi Lilian Leong, "Çoğu insan online fikirlerin kalıcı olamayacağını, saman alevi gibi olduğunu düşünüyor. Ama bizce tam tersi. Bizce yeni neslin asıl platformu internet. Online hayatların sahte ya da gerçek dışı olduğu düşüncesine karşıyız. Bu yüzden fikrimizi sonsuza dek yaşatacak, herkesin göreceği gerçek bir şeye dönüştürdük." 

9gag close

Tabii kitlesinin anında "pics or it didn't happen" tepkisi vereceğini bilen 9GAG ekibi, tüm bu operasyonun birkaç fotoğrafını ve hatta videosunu da çekip paylaştı bugün. Fakat internette işbirliğiyle ne kadar kısa sürelerde ne kadar imkansız görünen işler yapılabildiğini hatırlayın; korkarım 9GAG'in anıtı 2018'e bile kalmadan bir grup karşı-trol tarafından gömüldüğü yerden çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum