A Plague Tale: Innocence, Game Pass’e Geliyor

Gris'i de unutmayalım tabii...

Xbox Game Pass PC için sıradaki oyunlar teker teker belli olmaya başladı. Listeye son olarak Children of Morta eklenmişti. Bunu takip edecek iki oyun daha açıklandı; A Plague Tale: Innocence ve Gris. Her ikisi de gayet iyi tercihler.

Asobo Studios tarafından geliştirilen A Plague Tale: Innocence, geçtiğimiz yılın başarılı yapımlarından birisiydi. Hikayesi ve karakterleriyle dikkat çekmeyi başardı, incelemelerde iyi puanlar aldı, oyuncular tarafından beğenildi, çeşitli ödüllere aday gösterildi. Dolayısıyla, henüz oynamamış olanlar için çok güzel bir fırsat olacak Game Pass’e gelişi.

İkinci oyunumuz Gris hakkında çok fazla yorum yapmama gerek yoktur herhalde. Bulduğumuz her fırsatta kendisini ziyadesiyle övüyoruz. Bu övgüyü sonuna kadar hak eden bir yapım. Görselliği, müzikleri, arka planda anlattığı hüzünlü ama bir yandan da yolun sonunda umut ışığı olduğunu hissettiren hikayesiyle dört dörtlük bir yapımdı bana soracak olursanız. Nitekim, oyun medyasından da oyunculardan da gayet olumlu tepkiler aldı. The Game Awards 2019’da da En Tesirli Oyun kategorisinde ödüle uzanmayı bildi. Tekrara düşsek de bir kez daha söylemek istiyorum; ‘Etkileşimli Sanat Eseri” diye bir kategori oluşturulsa, en önemli üyelerinden birisi de hiç şüphesiz Gris olurdu; oyunun sanatla buluşmasının çok güzel bir örneğiydi.

Uzun lafın kısası, Microsoft Game Pass for PC ile yüzlerimizi güldürmeye devam ediyor. Yerel fiyatlandırma ile gayet hesaplı bir şekilde onlarca kaliteli oyunu oynamak imkanına erişiyoruz. Benzer bir hamleyi Sony’den de bekleriz, öyle değil mi sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum