A Plague Tale: Requiem’da 300.000 Tane Fare Olacakmış!

İlk oyunun 60 katı!

A Plague Tale: Requiem’ın için son düzlükteyiz, şunun şurasında 3 haftalık bir süre kaldı. Bir yandan oyuna dair paylaşımlar da hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer de oyunda önemli bir yer eden fareler gündemimize girmiş durumda.

Asobo Studio’dan Nicolas Bécavin ve Cyril Doillon, PlayStation Blog’da oyuna dair bazı bilgiler paylaşmışlar. PS5’in özelliklerinden olabildiğince istifade etmeye çalıştıklarını belirten ekip, yükleme sürelerinin neredeyse sıfırlanmasından, yeni harita ve bölüm dizaynlarından, daha yüksek bir görüş mesafesi sunulabilmesinden bahsetmişler.

Oyunun ne kadar geliştiğine dair verdikleri örneklerden biriyse farelere dair. Yeni neslin sunduğu imkanlar sayesinde, mümkün olabildiğince çok fare kullanmayı hedeflediklerini ve ilk oyunun 60 katı kadar bir fare grubunu ekrana sığdırmayı başardıklarını söylüyorlar, ilk oyunda bu sayı 5.000 iken şimdi 300.000’e çıkmış durumda, gerçekten muazzam bir artış söz konusu. Sadece sayıyı artırmakla da yetinmemişler, sürünün hareketlerini yeniden tasarlamışlar, böylece daha inandırıcı ve daha ürkütücü bir hal aldığını ifade ediyorlar.

Farelerin oyunda oynadığı rolün önemi ortada. Dolayısıyla, bu artış oyunun dramatik yönüne de önemli bir etki gösterebilir. Bu tabloyu test edebilmek için önümüzde az bir zaman kaldı; A Plague Tale: Requiem. 17 Kasım’da geliyor. Biz de sabırsızlıkla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum