A Way Out'un Geliştiricisinden İlginç Açıklama: PS4, 5 Yıllık Bir PC Gibi

Sony'den açıklama gelirse şaşırmam

E3'teki EA Play etkinliği sırasında gösterilen ve bizi son derece etkileyen A Way Out'un geliştiricisi PlayStation 4'ten hiç de memnun değil gibi. Brothers: A Tale of Two Sons isimli muhteşem oyunu yazıp yöneten, ardından da Hazelight Studios'u kuran Josef Fares, Engadget ile yaptığı röportajda PS4'ü biraz fazlaca sert biçimde eleştirmiş. 

"Gerçeği duymak ister misiniz? Bu makine hiç de düşündüğünüz kadar güçlü değil. Beş yıllık bir PC'ye benziyor. Eğer konsollar günümüz PC'leri kadar güçlü olsaydı çok daha farklı oyunlar görürdünüz. Geliştiricilerin yaptığı işin önemli bir zamanı bu oyunları konsollarda çalışacak hale getirmekle geçiyor." demiş Fares.

> EA, Brothers: A Tale of Two Sons'ın Geliştiricisinin Yeni Oyununu Duyurdu: A Way Out

Peki kendisi bu konuda haksız mı? PlayStation 4'ün 2013 sonlarında piyasaya çıktığını düşünürsek neredeyse 4 yaşındaki bir konsol bu. Ama çıktığı zaman bile içindeki bileşenler son teknoloji ürünü değildi. Sonuçta sekiz çekirdekli 1.6Ghz AMD işlemci, 8GB Ram falan öyle pek de etkileyici sistem özellikleri değil aslında. Elbette PS4 Pro ile bu durum biraz daha değişti ama oyunlar PS4 Pro'ya özel olarak geliştirilmiyor, bu da ana cihazın teknik özelliklerinin geliştiricilerin karşısına sınırlama olarak çıkmasına neden oluyor. Fares bu konuda dürüst davranıp hissettiği sınırlamalardan pek memnun olmayarak 'kral çıplak' demeyi tercih etmiş, bundan bir 2-3 yıl sonra kim bilir neler denecek PS4 hakkında.

Tabi Fares'in PS4'ten bahsedip Xbox One'a değinmemesi de ilginç aslında. Sonuçta aralarında çok da büyük teknik farklılıklar yok ve kabaca özetleyecek olursak Xbox'în CPU'su daha güçlü, PlayStation 4'ün ise GPU'su. Ama sanırım oyun PC, Xbox One ve PlayStation 4 olmak üzere üç platform için de geliştirildiğinden ve PC ile Xbox One arasındaki port daha kolay olduğundan Hazelight'ı işin PlayStation 4 kısmı zorluyor olmalı.

A Way Out, 2018 yılı içinde bizimle olacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum