Aatrox Darkin’in Kılıcı Katliama Hazır!

League of Legends'ta kelebek gibi görünebilir ama küçümsenmeyecek bir şampiyon.

Riot’tan “Savaşçı karakterden vazgeçmem!”,  “Üst sıranın kralıyım, ormanın cambazıyım!” diyen oyuncular için Aatrox Darkin’in Kılıcı geçtiğimiz günlerde şampiyon ordusuna katıldı.

Aatrox artık zorlukla hatırlanan beş eski antik medeniyetten Darkin’in temsilcisi. Kullandığı kılıç sayesinde gücüne güç katan bu karakterin tarihe ilk adım atışı kadim Protectorate’lerin Magelords’lar ile olan savaşında vuku buldu. Protectorate’nin yenilmesine ramak kaldığı bir anda sahneye çıkan Aatrox ordunun moralini düşmanı hiçe sayacak şekilde ateşledi ve kaybetmeleri kesin gibi görünen bir savaşı kendi ordusu lehine çevirdi. O savaştan sonra Aatrox ortadan kaybolmuştu, ta ki bugüne kadar.

lol-hemen-oyna-buton

aatrox1

En son çıkan Aatrox’un yetenekleri şöyle;

Blood Well (Pasif): Aatrox canının azalmasına sebep olan bir yeteneğini her kullandığında, harcadığı canın 100%’ünü Blood Well’de biriktirir. Blood Well’de saklanabilecek en fazla kan miktarı 30 + (45 x seviye) kadardır. Eğer Aatrox beş saniye içinde hasar almaz veya hasar vermez ise, Blood Well her saniye 2%’si kadar boşalmaya başlar.

Çok ağır bir hasar alınca, Blood Well etkinleşir ve Aatrox’u 3 saniyeliğine hedeflenemez “Stasis” haline getirir. Stasis süresince Aatrox’un Blood Well’i boşalır ve boşalan miktar kadar canı dolar. Blood Well’in geri dolum süresi sabittir, geri dolum süresini azaltan etmenlerden etkilenmez.

Ayrıca Aatrox Blood Well’in her 2% doluluğu oranında %1 saldırı hızı kazanır.

Dark Flight: Aatrox havada yükselip, hedefe pike yaparak çarpar. Çevresindekilere fiziksel hasar verir. Çarpışmanın merkezindeki düşmanlar ise bir saniyeliğine sersemlerler.

Blood Thirst (Kapalı): Aatrox her üçüncü saldırısında kendisini iyileştirir. Eğer Aatrox’un canı 50%’nin altındaysa üç kat daha fazla kendisini iyileştirir.

Blood Thirst (Açık):Aatrox her üçüncü saldırısında canı karşılığında fazladan hasar verir.

Blades of Torment:Aatrox kılıcındaki gücü serbest bırakarak ileriye bir güç dalgası gönderir. Büyü hasarı alan düşmanların hareket hızları 40% oranında birkaç saniye azalır.

Massacre (Ultimate):Aatrox düşmanının kanını çeker ve çevresindeki rakiplere büyü hasarı verir. 12 saniye boyunca Aatrox'un saldırı hızı ve saldırı mesafesi artar. Saldırıları halen yakın dövüş vuruşu olarak kabul edilir.

aatrox2

Sihirdarlar gördüğünüz gibi Aatrox gayet korkutucu bir karakter. Can barı dikkatlice izlenmesi gereken zor ölen bir şampiyon. Onu iyi oynamak istiyorsanız bir gözünüz sürekli canınızda olmalı ve zamanlamalarınızı harika yapmalısınız. Özellikle Dark Flight takım savaşlarında karşı tarafın önemli karakterlerinin sabit ultisini bozmak için müthiş bir icat. Eğer üst sırada dikkatli oynarsanız uzun süre hiç ışınlanmadan sıranızı tutabilirsiniz. Kısaca, savaşçı karakterlerden vazgeçemeyen Sihirdalar için Aatrox kesinlikle denenmesi gereken bir şampiyon (her ne kadar elinde kılıç tutan kanatlı kelebeğe benzese de).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum