Abone Kaybeden Netflix, Animasyonlarda Kesintiye Gidecek

İlk tırpanı animasyonlar yiyecek

10 yılı aşkın süredir ilk defa abone sayısında düşüş yaşayan Netflix'in hisseleri de bu haberden çok ciddi biçimde etkilenmişti. Yaklaşık olarak %35 değer kaybı yaşayan hisseler 350$'dan 220$'a düştü ve bu da Netflix'in pazar değerine çok ciddi bir darbe vurdu. Hisseler hala toparlanamadı ve şu sıralar 218$ seviyelerinden işlem görüyor.

Bu kötü haber Netflix'in operasyonlarına da ciddi biçimde etki edecek ve bunlardan ilki de animasyon departmanı olacak. Netflix animasyon çalışmalarında frene bastı diyebiliriz, işten çıkarmalar ve beklenen bazı yapımların iptal haberleri bugün gündeme düştü.

The Wrap'in yayınladığı habere göre Netflix'in Yaratıcı Liderlik ve Orijinal Animasyon Geliştirme Direktörü Phil Rynda'nın ve kendisi için çalışan bazı personellerin işine son verildi.

Jeff Smith'in çizgi romanından uyarlanacak olan ve merakla beklenen Bone iptal edildi. Roald Dahl'ın The Twits ve Lauren Fauts'un Toil and Trouble animasyonları da iptal edilenler arasında.

The Wrap'in makalesinde özellikle Çocuk & Aile segmentinde büyük değişimler yaşanacağı, kulaktan kulağa ün kazanan bazı serilerin yeni sezonlarının gelmeyeceği de söyleniyor.

Netflix Animasyonlarının en azından kısa vadede geleceği pek parlak değil, ama uzun vadede ne gibi değişimler yaşanacağını da göreceğiz.

O zamana kadar şuraya Netflix'in son zamanlardaki en başarılı işlerinden biri olan Love, Death & Robots'un 3. sezon fragmanını bırakayım:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum