Netflix, Yıllar Sonra İlk Kez Abone Kaybetti!

Hisseler dibi gördü

Netflix, son finansal değerlendirmesinde kar marjının düştüğünü ve dünya çapında 200.000 aboneyi kaybettiğini açıkladı. Yayın platformunun beklentilerine göre yılın ikinci yarısında bu rakam 2 milyon aboneye kadar ulaşacak. Bu açıklamaların ardından dünyaca ünlü markanın hisseleri yüzde 24 oranında düşüş yaşadı.

Netflix'in hissedarlarına gönderdiği açıklamada yaklaşık 100 milyon kullanıcının paylaşımlı hesap kullandığının altı çizilmiş. Artık ciddi anlamda zarar veren bu durum için aksiyon almak durumunda kaldığını açıklayan Netflix, şifre paylaşımının önüne geçmesi ile birlikte daha fazla abone kaybı yaşanmasını bekliyor.

10 yılın ardından ilk kez abone kaybı yaşamaya başlayan Netflix'in, rekabetin de göbeğinde kalmış durumda. Son yıllarda gaza basan diğer yayın platformları, pastanın büyük bir kısmına sahip Netflix'i tahtından etmeye başladı. Bunun üzerinde bir de fiyat düzenlemesi yapmak durumunda kalan Netflix, 2022 yılını pozitif rakamlarla kapatamayacak gibi görünüyor.

Bu noktada gelecek önemli içeriklere dikkat etmek gerekecek. Yıl içerisinde gelecek Stranger Things ve The Crown gibi dizilerin yeni sezonları bir kez daha abone artışı sağlayabilir. Bakalım Netflix 2022 yılını nasıl bitirecek?

YORUMLAR
allalla
20 Nisan 2022 16:09

bu ay sonu itibariyle ben de kendilerine bye bye diyor ve disney+'ın ülkemize gelmesini bekliyorum.

Atlas Estrella
20 Nisan 2022 14:56

En başta şifre paylaşımını yasaklayan bir politika izleselerdi, bu yaşananlar şimdi yaşanmazdı herhâlde.

Parolamı Unuttum