AC Valhalla Hayranları Oyundaki Gizemli Isu Dilini Tercüme Etmeyi Başardı

Gerçekten büyük başarı

Assassin's Creed Valhalla'da bulunan gizemli Isu dili, Assassin's Creed hayran topluluğu Access the Animus üyelerince tercüme edildi sevgili Oyungezerler. Ortada tercümeye yardımcı olacak bir ipucu olmamasına rağmen gecelerini gündüzlerine katan ekip, gerçekten de inanılması güç bir başarıya imza atmış diyebiliriz.

Eurogamer'ın haberine göre, Access the Animus yayınladığı videoda bu gizli yazıların tercüme aşamalarını paylaşmış durumda, böylece oyunun koleksiyon versiyonunda bulunan sembolleri de tercüme etmeye başlamışlar. Yani ekip için Isu'nun sırrını çözdü diyebiliriz.

Assassin's Creed Valhalla'nın çeşitli kısımlarında İlk Uygarlığın kullandığı Isu diliyle yazılmış yazılara rastlıyorsunuz. Oyunun günümüzde geçen kısımlarında ise Layla'nın bilgisayarında dünyanın dört bir yanından gelen kısmi tercümeler bulunuyor. İşte oyunun hayranları bu ikisini karşılaştırarak cümle yapılarını, gramer kurallarını, zaman çekimlerini vs ortaya çıkarak tercümelere başlamışlar. Yani fiilerin geçmiş zaman ve şimdiki zaman hallerindeki farklılıklar hangi karakterle sembolize edilmiş, olumsuzluk eki kelimenin neresine gelmiş, özne nasıl kullanılmış hepsini tek tek ortaya çıkıyorlar.

Videoyu seyrettiğinizde bunun tahmininizden de kompleks bir süreç olduğunu göreceksiniz, burada yazınca kulağa sanki basit bir şeymiş gibi geliyor çünkü :)

Assassin's Creed Valhalla'nın Hikaye Yönetmeni Darby McDevitt de bu haber üzerine Twitter'dan "Access the Animus, bunu başaracağınızdan hiçbir zaman şüphe etmedim. Isu dili kırıldı!" diyerek bu başarıyı tebrik etti.

Access the Animus ekibi videonun sonunda hala daha tercüme edilmeyi bekleyen çok sayıda tablet ve metin olduğunu söylüyor ama görünüşe göre hepsini çözmeden bu işi bırakmayacaklar.

 

 

YORUMLAR
İses
15 Ocak 2021 13:29

Yahu arkadaş ne hallere kaldık bu hayranlık değil manyaklık millerin işi gücü yok oyunu oynadın tadını çıkarttın tamam.

Parolamı Unuttum