Açılmamış Durumdaki Super Mario 64, Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Yıllandıkça değerleniyor

Açılmamış, henüz jelatinindeki bir Super Mario 64 kopyası 1.56 milyon dolara alıcı bularak bugüne kadar en pahalıya satılan oyun olma unvanını ele geçirdi.

Hatırlarsanız geçen gün bir başka açık artırma haberi vermiştik, 1987 tarihli The Legend of Zelda'nın son derece nadir, jelatininde oyunu açık artırmaya çıkarılmıştı ve 4 gün kala 110 bin dolarda olan oyun açık artırmanın sonunda tam tamına 870 bin dolara alıcı bularak rekor kırmıştı. The Legend of Zelda'nın bu rekoru çok kısa sürdü, Super Mario 64'ün 1996 yılında A.B.D.'de yayınlanan ve açılmamış kutusunda mükemmel bir kondüsyonda saklanan (9.8 puan) kopyası The Legend of Zelda'yı neredeyse ikiye katlayarak kırılması son derece zor bir rekora imza attı.

Yine Heritage Auctions tarafından aynı gün 9.6 puana sahip bir Super Mario 64 13.200 dolara satılmıştı. Yani aradaki ufacık fark, neredeyse 1.5 milyon dolarlık bir fiyat artışı yaratmış. Gerçekten de inanılmaz. The Legend of Zelda: Ocarina of Time'ın yine 9.8'lik bir kopyası daha önce 870 bin dolara satılmıştı.

Rekor fiyata alıcı bulan bu Super Mario 64, önümüzdeki senelerde tekrar satışa çıkarsa bu fiyatın da üzerine çıkacağı düşünülüyor.

Bu rekorun sahibi oyunu ve açık artırmayı şurada görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum