Activision Blizzard Çalışanları Bobby Kotick'in Görevden Alınmasını İstiyor

Yine iş bırakma eylemi

Wall Street Journal'ın Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'in firmadaki cinsel taviz olaylarından haberdar olduğu ve bunları örtbas ettiği, hatta 2006 yılında bir kadın asistanına onu öldürtmekle tehdit ettiği bir sesli mesaj bıraktığına dair haberi gündeme yine bomba gibi düştü. Activision Blizzard hisseleri yine düşüş yaşadı, Activision ise Bobby Kotick'i savunan bir açıklama yayınladı.

Kotick bu sabah çalışanlar için bir video yayınladı, WSJ makalesine saldırarak Activision'ı savundu. "Burayı en arkadaşça ve herkesi kapsayan bir çalışma ortamı haline getirme kararlılığımdan şüphe duyanlar, bunun benim için ne kadar önemli olduğunu anlamamışlardır" diyor kısaca.

Ancak ABK İşçi Sendikası resmi bir çağrıda bulundu ve yönetim kurulundan Kotick'in görevden alınmasını talep etti. Bunun için bir de iş bırakma eylemi düzenlendi ve bu eyleme 150'den fazla Activision Blizzard çalışanı katıldı.

Tepkiler yalnızca Activision Blizzard çalışanlarıyla da sınırlı kalmadı aslında. Daha önce ben böyle bir örnek gördüğümü hatırlamıyorum ama dünyanın en ünlü yayınlarından biri olan Polygon bugün bir makale yayınladı ve "Bobby Kotick istifa etmeli" diyerek doğrudan taraf seçtiğini bildirmiş oldu.

Yazıda WSJ'nin ortaya çıkardığı gerçeklerin ardından Activision Blizzard CEO'sunun firmayı düzeltmek için doğru kişi olmadığına dikkat çekilmiş.

Activision Blizzard şimdilik Bobby Kotick'in arkasında durmaya devam ediyor ama eğer hisselerdeki kayıp durmaz ve tepkiler devam etmezse bu desteklerini ne kadar sürdürecekleri de merak konusu.

YORUMLAR
ocelot1789
17 Kasım 2021 17:08

''Kotick'in firmadaki cinsel taviz olaylarından haberdar'' hayatımda ilk defa bir yazım hatasına bu kadar güldüm. Harika fikir olmaz mı cinsel taviz vermek birine ashdgasda allahım ya, kusura bakmayın güldük :Dd

Parolamı Unuttum