Activision Blizzard'daki Soruşturmalar 20'den Fazla Çalışanın İşine Mal Oldu

İmaj düzeltmek için biraz geç kalındı

Activision Blizzard'dan yapılan açıklama firma içerisinde yürütülen taciz ve istismar soruşturmaları çerçevesinde 20'den fazla çalışanın firmadan 'ayrıldığını' söylüyor. Buna ek olarak 20'den fazla çalışan da disiplin cezası almış durumda.

Firmanın CCO'su Frances Townsend'in yayınlamış olduğu mektuba göre firmayla ilişiği kesilen çalışanlar arasında oyun geliştiricileri ve denetçiler var, ama yönetim kurulu üyelerinden hiçbir isim yok. Townsend bunlara ek olarak Etik ve Uyumluluk Ekibi içerisinde 19 yeni pozisyon açtıklarını ve bunların şikayetleri hızla incelemeye devam ettiklerini söylemiş.

"Geçtiğimiz aylarda farklı kanallar aracılığıyla aldığımız raporların sayısında artış oldu. İnsanlar bazıları yıllar öncesinden, bazıları yeni olmak üzere sıkıntılarını dile getiriyorlar. Tüm bu raporları ekibimizle, iç ve dış kaynakları kullanarak araştırıyoruz. Raporun içeriğine göre bunları farklı kategorilere ayırıyor ve en ciddi raporlara öncelik veriyoruz" diyor Townsend.

Geçen bu dönemde Diablo 4'ün oyun yönetmeni Louis Barriga, Blizzard'ın en tanınmış isimlerinden bölüm tasarımcısı Jesse McCree gibi isimler de Blizzard'dan ayrılmıştı. Hatta Blizzard, oyunlarda McCree ismine yapılan atıfları da kaldırmaya başlamıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum