Activision, General Motors'un Call of Duty İçin Açtığı Davayı Kazandı

Humvee'ler artık emin ellerde

Humvee araçlarının üreticisi General Motors, 2017 yılında Activision'a Call of Duty serisinde Humvee araçlarını kullandığı için telif hakkı ihlali davası açmıştı. Davada telif ihlaline ek olarak adil olmayan rekabet, yanıltıcı reklam ve diğer başka iddialarda da bulunuyordu. General Motors, Activision'ı Call of Duty oyuncuların kandırmakla ve "AM General'ın oyunlarına lisans verdiğine inandırmakla" da suçlamıştı.

Activision bu iddiaları reddetmiş, Anayasanın kendilerine bir savaş oyununda resmi askeri ekipmanları kullanma hakkı tanıdığını belirtmiş ve ticari markaları kullanarak yaratıcı işleri kontrol etme çabasının ne koşul altında olursa tehlikeli olduğunu, ancak özellikle söz konusu iddiaların Amerikalı vergi mükelleflerinin paralarıyla üretilen ve son otuz yıldır başlıca askeri çatışmalarda kullanılan Amerikan askeri araçlarıyla ilgili olmasının iyice kötü olduğunu söylemişti.

Söz konusu dava bir New York yargıcı tarafından reddedildi ve böylece Activision haklılığını yasal olarak da kanıtlamış oldu.

Yargıç kararında Activision'ın Call of Duty oyunlarında Humvee kullanmasının yanıltıcı olmadığını, oyunların Activision'ı bu araçların sahibi veya yaratıcısı olarak göstermediğini de belirtmiş.

Bakalım bir sonraki saçma dava nereden gelecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum