Activision, Gizlice COD'un SBMM Sistemini Kapatmış

Kimse oyunun o halini sevmemiş...

Oyuncuların Activision'ı uzun süredir eleştirdiği şeylerden biri SBMM, yani "skill based matchmaking" sistemi. Bu sistem oyuncuları kendi yetenekleri ile eşdeğer oyuncularla eşleştiriyor. Yıllardır pek çok oyuncu bu sistemin doğru çalışmadığından yakınıyordu. Activision da bunun için bir çalışma gerçekleştirmiş.

Geçtiğimiz gün 25 sayfalık bir araştırma yazısı yayınlayan Activision, aslında bir süredir COD lobilerinden SBMM'i kaldırmış.

Araştırma yazısında geliştirici ekip yine SBMM sisteminin "yeteneği" temel aldığını ifade ederken, göz önüne alınan tek faktörün bu olmadığının da altı çizilmiş. Daha da önemlisi, SBMM'in devreden çıkartıldığı günlerde oyuncu şikayetlerinin hiç olmadığı kadar arttığı ifade ediliyor.

Bu süreçte oyundan çıma sayıları artarken, oynanış süreleri de düşüş yaşamış. Activision'a göre SBMM sistemi oyuncuları zaman içerisinde daha etkili hale getiriyor. 

Tam da bu sebepten ötürü SBMM bir süre daha COD sunucularında aktif kalacak gibi görünüyor. Bununla birlikte Activision, SBMM'in devre dışı olduğu bir oyun listesinin de oyuna eklenebileceğini not düşmüş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum