Advertisement

Activision, Hasbro'nun Transformers İddialarını Yalanladı

Kodlar kaybolmadı, yüreğimizde yaşıyor

Hasbro sözcülerinden biri geçtiğimiz günlerde Activision Blizzard'ın eski Transformers oyunlarının kaynak kodlarını kaybettiğini, bu yüzden bu oyunların tekrar ortaya çıkmasının ve hatta Game Pass'e gelmesinin mümkün olmadığını söylemişti. Sözcünün iddiasına göre Activision bu kodları saklayan hard diskleri çoktan kaybetmişti.

Transformer World 2005'in Hasbro sözcüsüyle yaptığı röportajda "War for Cybertron gibi uzun zamandır satışta olmayan oyunlar tekrar listelenebilir mi?" sorusuna şu cevap verilmişti:

"Maalesef Activision binalarında hangi hard disklerin olduğundan emin değil. Bir firma bir firmayı yiyen bir firmayı yediğinde bazı şeyler kayboluyor ve bu çok can sıkıcı. Şimdi Microsoft ve Xbox anlaşması olursa umuyoruz ki tüm oyunları bulmak için bütün arşivi ve hard diskleri tararlar, çünkü bunları Game Pass'e eklemek çok kolay iş. Bu oyunların geri dönmesini istiyoruz ki insanlar oynayabilsin."

Hasbro'nun bu açıklamasından sonra devreye Activision girdi ve "Bu manşetler hatalı. Kodlar elimizde, hiçbir zaman kaybolmadı" dedi Lulu Cheng Meservey.

Bunun üzerine Hasbro PR'ı da bir açıklama yayınladı ve "Transformers oyunlarının kayıp olduğuna dair yapılan yorumlar hatayla yapılmıştır. Activision'dan özür diliyor ve bu karışıklık için pişmanlık duyuyoruz. Activision harika bir ortaktı ve gelecekte de birlikte çalışmak için can atıyoruz."

Evet, birinci ağızdan duydunuz. Activision'ın yayınladığı Transformers oyunları kayıp değilmiş. 2017 yılında dijital mağazalardan çekilen bu oyunlar da Microsoft Activision'ı satın aldıktan sonra bir kez daha gün yüzüne çıkabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum