Activision, Modern Warfare Karakteri Mara Yüzünden Davalık Oldu

İlginç bir filmdeki karaktere benziyor.

Activision'ın başı bu kez de Call of Duty: Modern Warfare karakteri Mara yüzünden dertte. Bir yazar ve sinema yönetmeni olan Clayton Haugen'in iddialarına göre Mara, 2017 yılında yarattığı projesi November Renaissance'ın ana karakterini "çalmış". Haugen, henüz çekim aşamasına gelmediği projeyi uzun metraj bir filme dönüştürmek istiyor.

Çalındığı söylenen karakterin ismi ise Cade Janus. Haugen'in "kadın bir adalet savaşçısı" olarak hayal ettiği Janus, gelecekte milyon dolarlık şirketlerle verilecek savaşın öncüsü olarak nitelendiriliyor. Bu firmalar ile savaşarak insanların teknoloji tarafından yönetilmesinin önünü kesmeye çalışan savaşçımız, gerçekten Mara'yı andırıyor.

Yukarıda görebileceğiniz konsept görüntüler Haugen'in kendisi tarafından paylaşılmış. Kickstarter sayesinde projesini ete kemiğe büründürmeye çalışan sanatçı, konsept çalışmaları için çekilen fotoğraflarda Modern Warfare'in karakteri Mara ile Janus'u kıyaslıyor.

Haugen, davası kapsamında Activision'dan yüklü bir tazminat isteyecek.

YORUMLAR
cavegamer3530
5 Şubat 2021 10:13

Karakter gerçek hayattaki bir ablamızdan özenerek yapılmış il ççıktığında söylüyorlardı  başka bir projede de aynı kadından esinlenilince durum ortaya çıkmış şimdi bir film şirketi mrs. Simith i çaldınız diye lara croft filmini dava ediyormu boş muhabbet

dacencoldfire
4 Şubat 2021 18:01

Call of Duty yi savunduğumdan falan değil de anlamadım ben, karakter zaten bu kadından modellenmiş, kadının instagramı askeri cosplaylerle falan dolu zaten, kıyafet aynı olsa anlarım da o da aynı değil, resmen bu kadını sadece ben askeri karakter olarak kullanabilirim demeye getirmiş adam, para koparmaya çalışıyor, oltayı atim de kısmet demiş.

Parolamı Unuttum