Activision'dan Sürpriz: Vicarious Visions, Blizzard İle Birleşti

Yeni Tony Hawk oyunları hayal mi oldu?

1990 yılında kurulan Vicarious Visions 2005 yılında Activision tarafından satın alınmış ve o zamandan bu yana da birbirinden başarılı seriler ve oyunlar üzerinde çalışmıştı. Sadece Tony Hawk oyunlarının geliştiricisi olmakla kalmayan stüdyo, aralarında Guitar Hero, Destiny 2 (Bungie'ye destek olarak), Skylanders gibi serilerin de bulunduğu oyunların yanı sıra son olarak müthiş başarılı Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ve Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2'nin de geliştiricisiydi.

Ancak Activision sürpriz bir kararla Vicarious Visions'ı Blizzard Entertainment'ın destek stüdyosuna dönüştürdü. Activision'ın söylediğine göre Vicarious Visions'ın 200 çalışanı "tamamen hazırdaki Blizzard oyunlarına ve girişimlerine adanacak"mış. Bu da stüdyonun artık geliştirici olarak kendi oyunlarını yaratmayacaği anlamına geliyor.

Activision, Blizzard'ın bir süredir Vicarious Visions ile işbirliği yaptıklarını ve aralarında mükemmel bir ilişki geliştirdiklerini söylüyor ve görünüşe göre uzun vadeli destek için de bu fırsatı kaçırmak istememişler.

Haliyle bu da akıllara Tony Hawk gibi serilerin geleceği ne olacak sorusunu getiriyor. Bu açıklamaya bakılırsa eğer günün birinde Tony Hawk's Pro Skater 3 ve 4'ün de remake'i yapılacak olursa, bunların başında VV olmayacak. Çünkü açık açık stüdyonun bundan sonra tamamen Blizzard'ın emrine verildiği söylenmiş.

Vicarious Visions'ın hangi oyuna destek olacağı ise belirsiz, ancak akıllara gelen iki isim elbette Overwatch 2 ve Diablo 4. Bu oyunların konsol portları muhtemelen VV'nin elinden çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum