Activision, Yeni Bir Oyun Stüdyosu Açtığını Duyurdu

Hikaye tabanlı AAA oyun geliştirecekmiş

Microsoft bundan bir hafta önce aralarında Tango Gameworks ve Arkane Austin'in de bulunduğu dört stüdyoyu maddi gerekçelerle kapatma kararı almıştı. Daha bu kararın tartışmaları bitmeden Activision tarafından ilginç bir açıklama geldi Polonya'da Elsewhere Entertainment adında yeni bir oyun geliştirme stüdyosu açıldığını öğrendik.

Merkezi Varşova'da olan stüdyo hikate tabanlı ve türe damgasını vuracak bir AAA seri üzerinde çalışıyormuş.

Elsewhere Entertainment, Activision'ın Polonya'daki ikinci stüdyosu. Diğeri ise Krakow'da bulunan Infinity Ward Poland. Her ne kadar Activision bu stüdyoyu yeni duyursa da çoktan ilk projeleri üzerinde çalışmaya başlamış olmaları bunun temelinin geçmişe dayandığını gösteriyor.

Bu duyurunun stüdyo kapatmalarının ardından gelmesi tepki çekmiş olsa da, dediğim gibi aslında bu stüdyonun açılması yeni değil. Ayrıca zaten Microsoft'un sahip olduğu firmaların ayrı ayrı bütçeleri var ve kapatmalar da Bethesda tarafında yaşandı.

Stüdyoda The Last of Us, The Witcher, Cyberpunk 2077, Uncharted, Far Cry gibi oyunlarda da görev yapmış "hikaye anlatımı ustaları" bulunuyormuş ama bunun dışında bir bilgi yok. En azından bir Call of Duty oyunu üzerinde çalışmadıklarını biliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum