Activision Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Activision'ın zor zamanları

Bu hafta Activision'ın maliyet kısma ve yeniden yapılanma süreci içerisinde yüzlerce çalışanını işten çıkarması bekleniyor. Henüz Activision tarafından bu konuda resmi bir açıklama yapılmış olmasa da, Bloomberg'e konuşan kaynaklar bu işten çıkarmaların salı günü gerçekleşeceğini söylüyor.

Bu söylentilerin ortaya çıkmasının ardından en çok eleştirilen konulardan biri Activision'ın üst düzey yöneticilerinin aldığı veya almakta olduğu maaşlar oldu. Örneğin geçtiğimiz ay Activision CFO'su Spencer Neumann Netflix'e geçmiş ve yerine Dennis Durkin getirilmişti. Durkin'e sözleşme bonusu olarak 3.75 milyon dolar, 11.3 milyon dolarlık hisse senedi ve yıllık 900.000 dolar maaş verilmişti. Kotaku'nun haber editörü Jason Schreier de bu adaletsizliğe dikkat çekerek "eğer video oyunlarını gerçekten önemsiyorsanız o zaman yöneticilerin aldığı inanılmaz maaşları sürekli gündeme getirmeniz gerek. Activision yöneticiler her yıl milyonlarca dolar kazanırken, çalışanları salı günü bir işlerinin olup olmayacağını bile bilmiyor" yorumunu yapıyor.

Activision için son birkaç ayın zor geçtiğini söylemek mümkün. Oyun satışlarının beklenenin altında gerçekleşmesi, bazı duyuruların ardından hisse senedi fiyatlarında düşüşlerin yaşanması, online oyunlardaki oyuncu sayısının gerilemesi stüdyoya ciddi mali baskı yapıyor gibi görünüyor.

İşten çıkarmaların genel olarak oyun geliştirme departmanlarının dışında gerçekleşeceği söyleniyor, yani bundan en çok yayın, pazarlama ve satış kısımlarında çalışanlar etkilenecek.

Bu haberin ardından bazı büyük oyun stüdyoları, işten çıkarılanlara fırsat sunabilecek ilanlar paylaşmaya başladılar bile. Activision'ı nasıl günler bekliyor, bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum