Activision’ın Aylık Aktif Kullanıcı Sayısı 100 Milyonun Altına Düştü

2019'dan beri ilk defa...

Activision, oyun dünyasının hem en popüler hem de çok tartışılan firmalarından birisi diyebiliriz. Popülaritesinin önemli kaynaklarından birisi de hiç şüphesiz Call of Duty. Zaten aktif kullanıcılarını 100 milyon bandının ötesine taşıyan da CoD olmuştu. Ama görülen o ki, son zamanlarda bu cephede bir kan kaybı yaşanmakta.

2022’nin 2. çeyreğine ilişkin verilere göre, aylık aktif kullanıcı 94 milyon düzeyine gerilemiş durumda -ki ilk çeyrekte bu sayı 100 milyon düzeyindeydi. Dolayısıyla 6 milyon civarında bir oyuncu kaybetmiş gibi görünüyorlar.

2019’un 4. çeyreğinde, Call of Duty Mobile’ın çıkışının da etkisiyle, 100 milyon barajı aşılmış, 2021’in ilk çeyreğinde ise, aktif oyuncu sayısı 150 milyon ile zirveye ulaşmıştı. O zamandan bu zaman 3 oyuncudan birisini kaybettiklerini söylemek mümkün.

Bu yılın son çeyreğinde hem yeni CoD oyunu Call of Duty Modern Warfare 2’nin hem de Call of Duty: Warzone 2.0 genişlemesinin çıkışıyla bu tabloyu tersine çevirmeye çalışacaklar. Bunda ne kadar başarılı olurlar, hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum