Ağustos'ta Ne Oynasak?

Bu kez liste oldukça kabarık

2020, insanlık tarihine adını geçirecek yıllardan biri olmayı sürdürüyor. Fakat oyuncular olarak önümüzdeki günlerde çok daha hareketli günler geçireceğimiz kesin. Yeni oyunlarla dolup taşan Ağustos ayı, 2020’nin çenesine aparkat atmaya geldi!

Horizon Zero Dawn (PC) – 7 Ağustos

Güncel PlayStation neslinin en çok konuşulan exclusive oyunlarından biri olan Horizon Zero Dawn, tartışmalara sebep olan bir karar ile PC saflarına da geçiş yapıyor. İlk günlerinde oldukça düşük bir fiyata satışa sunulması Horizon Zero Dawn’ın PC portuna olan ilgiyi de artırmıştı.

Peki ama PC versiyonunun farkları neler? Öncelikle oyunun “Compete Edition” versiyonu ile geleceğini belirtelim. Bu versiyon içerisinde oyunun genişleme paketi ve bazı kozmetik güncellemeleri bulunacak. Oldukça ilginç bir hikayeye sahip olan oyunun PC’ye özel görsel güncellemeler ile birlikte geleceğini de hatırlatmakta fayda var.

Eğer PS4'ünüz yoksa Aloy’un macerasını PC üzerinde deneyimleme şansını kaçırmamanızı öneriyoruz. Açık dünyası ve ilgi çekici senaryosu ile birlikte Horizon Zero Dawn, ayın en dikkat çeken oyunlarından biri.

Fast & Furious: Crossroads (PC, PS4, Xbox One) – 7 Ağustos

Listeye ekleyip eklememe konusunda kararsız kaldığımız bir oyun Fast & Furious: Crossroads. Yayınlanan fragmanlar ve oynanış görüntüleri çok fazla şey vadetmiyor olsa da, zaman içerisinde kaybolan bir türün tekrar canlanıyor olması bizleri gerçekten heyecanlandırıyor.

Fast & Furious: Crossroads, gün geçtikçe kaybettiğimiz bol patlamalı ve bol aksiyonlu yarış oyunlarının yarattığı boşluğu dolduracak. Project Cars’ın yapımcısı Slightly Mad Studios tarafından geliştirilen oyun, bir F&F filminden beklediğimiz çapta bir aksiyon vadediyor. Aynı filmlerde olduğu gibi Dominic Toretto ve ekibini yönlendireceğimiz oyunda, seslendirmeler de serideki aktörler tarafından yapılmış.

Tabii ki Fast & Furious: Crossroads’u oynamadan yorum yapmak oldukça zor. Fakat oyun şu anki haliyle oldukça eğlenceli saatler geçirmemizi sağlayacak gibi görünüyor.

A Total War Saga: Troy (PC) – 13 Ağustos

Sega’dan önce Crytek Black Sea olarak bilinen, fakat günümüzce Creative Assembly Sofia ismine kavuşmuş geliştiricinin ilk Total War oyunu Troy olacak. Total War tarihinde ilk kez uğrayacağımız Truva dönemi, strateji tutkunlarını şimdiden heyecanlandırmış durumda.

Aklınıza gelecek ilk soru ile başlayalım: hayır, A Total War Saga: Troy’da gerçek bir Truva atı bulunmayacak. Creative Assembly Sofia’dan gelen bilgilere göre gerçek bir Truva atının aksine, çeşitli aksiyonlar ile şehrin duvarlarını yumuşatabileceksiniz. Tanıdığımız ve bildiğimiz Total War oyunlarına nazaran atlı birlikler bu kez bizlerle olmayacak. Geliştirici ekip tarihi tutarlılığa önem verdiği için piyadeler çeşitli şekillerde güçlendirilecek.

Total War oyunlarını özleyenler için ilaç olmaya gelecek A Total War Saga: Troy, Epic Games Store’a özel olacak. Oyunun ilk 24 saatinde dijital mağaza üzerinde tamamen ücretsiz olacağını da hatırlatalım.

UFC 4 (PS4, Xbox One) – 14 Ağustos

MMA dünyası son dönemlerde ülkemizde de büyük popülarite kazanmış durumda. Özellikle izlenme sayıları günden güne artan UFC, oyunları ile de hepimizi octagon’un etrafına topluyor. Uzun süredir merakla beklenen UFC 4, bu Ağustos ayında bizlerle olacak.

Kapağında son dönemlerin iki yıldızı Israel Adesanya ve Jorge Masvidal’ın bulunduğu UFC 4, geniş kadrosu ile dikkat çekecek. Dünya boks yıldızları Tyson Fury ve Anthony Joshua’nın da bulunacağı UFC 4’te, çok daha gelişmiş bir dövüş sistemi vadediliyor. Oyunun  başarılı bir beta sürecinden geçtiğini hatırlatmakta da fayda var.

Gelişen grafikleri ve ışıklandırma sistemi ile birlikte UFC 4, bizleri dövüş adasına taşımaya hazırlanıyor.

Microsoft Flight Simulator (PC) – 18 Ağustos

Simülasyon oyunlarının şahı, Ağustos ayı ile birlikte hayatlarımıza geri dönmeye hazırlanıyor. Daha önce olmadığı kadar gerçekçi yapısıyla kollarını açan MFS, üç farklı versiyon ile birlikte satışa sunulacak.

Microsoft Flight Simulator’ın en büyük iddiası, uçağınız ile dünyanın herhangi bir yerine gidebilecek olmanız. Gerçek hava trafik verilerinden tutun, iklim datalarına kadar pek çok realistik sistem ile çalışacak MFS, havacılık hissini dibine kadar yaşamanıza olanak sağlayacak. Çıkışında üç farklı versiyonda maksimum 40 havaalanı ve 30 uçak bulunduracak. Bu rakam şimdilik yetersiz görünse de yapımcı Asobo, oyunu genişletme konusunda oldukça kararlı.

Günümüz döviz kurlarıyla oyun fiyatları artık ciddi bir “uçuşa” geçmiş durumda. Uzun süredir beklediğimiz Microsoft Flight Simulator da dudak uçuklatan bir fiyat etiketine sahip olsa da, oyun Game Pass üzerinden de oynanabilecek.

Tell Me Why (PC, Xbox One) – 27 Ağustos

Bazı oyun firmaları tek bir türe olan yakınlığı ile bilinir. DONTNOD da bu bahsettiğim geliştiricilerden biri. Sürükleyici senaryolar ve ilgi çekici karakterler ile donatılan macera oyunlarının yapımcısı, Life is Strange serisinde yaşadığımız hisleri Tell Me Why ile yinelemek istiyor.

Bu kez birbirinden ayrı düşen ikizlerin hikayesini deneyimleme fırsatı bulacağız. Yayınlanan fragmanlarda doğaüstü bir bağa sahip olduğunu gördüğümüz bu ikili, geçmişlerine giderek yaşadıkları korkunç olayı aydınlatmaya çalışacak. DONTNOD şimdiden oyunun üç farklı parçadan oluşacağını açıklamış durumda. Kararlarımızın tüm dünyayı değiştireceği oyunun, Life is Strange gibi oyunlara nazaran çok daha “açık” bir dünyaya sahip olacağı söyleniyor.

Bu türü seven oyuncular için bulunmaz bir nimet olacak Tell me Why, Ağustos ayının dikkat çeken oyunlarından biri.

Wasteland 3 (PC, PS4, Xbox One) – 28 Ağustos

İzometrik RYO türünün yaratıcılarından ve bildiğimiz Fallout serisinin ilhamlarından olan Wastelands, arkasına Microsoft’un desteğini alarak geri dönüyor. Colorado’nun kar dolu dünyasına giriş yapacağımız oyun, eski tarz RYO’ları özleyen pek çok oyuncuyu memnun edecek.

Hikayeye Wasteland 2’nin bıraktığı yerden devam edecek yeni oyunda, maceramız Ranger’lara bir üs aramak ile başlayacak. Sıra tabanlı bir savaş sistemine sahip olacak oyunun Wastelands 2’den farkı, takım tabanlı yetenekler olacak. Bu kez Ranger’lar kendilerine has yetenekler ile birlikte savaşın gidişatını değiştirebilecek. Hatta bazı karakterlerin ölüme yakın durumlardan kendisini kurtarabileceği açıklanmıştı.

Oyun dünyasının tecrübeli isimlerinin oluşturduğu inXile ekibi aynı zamanda orijinal Wasteland’in remaster versiyonu üzerinde de çalışıyor.

Project Cars 3 (PC, PS4, Xbox One) – 28 Ağustos

Bu ayın ikinci Slightly Mad Studios oyunu Project Cars 3 olacak. Yarış tutkunlarının merakla beklediği oyun, bu kez simülasyon köklerinden biraz uzaklaşmaya karar veriyor. Son fragmanlarında Koenigsegg Jesko ve Porsche 935 gibi modelleri görebildiğimiz PC3, otomobil listesi ile de dikkat çekecek.

Slightly Mad Studios bu kez oyunu daha “arcade” hale getirmek için kolları sıvamış. Öncelikle artık araçların plakalarına kadar kişiselleştirme imkanı bulabileceksiniz. Aynı şekilde aracı modifiye etmek ve kendi istediğiniz parçalarla süslemek mümkün olacak. Nürburgring gibi klasik pistlerin bizleri beklediği Project Cars 3, her yönü ile yenilikçi görünüyor.

Oyunun çevrimiçi kısmında da önemli güncellemeler yapan Slightly Mad Studios, Ağustos ayının kazananı olabilecek mi hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
allalla
7 Ağustos 2020 13:54

Horizon'u ön siparişle (77 TL) almış olmama karşın bu ay beklediğim tek oyun, A Total War Saga: Troy. Kaynak yönetimi başta olmak üzere farklı mekanikler getirmişler.

Denemek için sabırsızlandığımı itiraf etmeliyim!

Parolamı Unuttum