Al-Satçılar PS5 ve Xbox Series Üzerinden Milyonlarca Dolar Kazanmış

Piyasada neden konsol yok sorusunun cevabı

Yeni nesil konsollar piyasaya çıktı çıkmasına ama kısıtlı sayıda üretim yüzünden her isteyenin bu konsollara erişmesi mümkün olmadı. Hele buna bir de piyasadaki alsatçılar eklenince durum iyice kaosa döndü, piyasadan ön siparişle binlerce cihaz çeken bu gruplar, sıfır konsolları üzerlerine ciddi kar koyarak satmaya başladı.

Oracle Veri Mühendisi Michael Driscoll'un analizlerine göre bu alsatçılar sadece PS5 ve Xbox Series konsolları üzerinden bile milyonlarca dolar kar etmiş durumdalar. Driscoll konsolların satış verileri, maliyetler, açık arttırma sitelerinde satılan ürünler gibi bilgiler üzerinden yaptığı analizde ilgi çekici sonuçlara ulaşmış.

Buna göre alsatçıların PS5 ve Xbox Series ön siparişleri açıldıktan itibaren yaptıkları satışlarda yaklaşık olarak 58 milyon dolar elde ettiklerini gösteriyor grafikler. Bu miktarın büyük bir kısmını PS5 konsolları oluşturuyor, PS5 konsollarının toplam satışları 34.7 milyon dolar, Xbox Series konsollarının satışları ise 23.3 milyon dolar civarında gerçeklemiş.

PS5 satışlarının da 27.5 milyon doları diskli, 7.2 milyon doları ise disksiz versiyondan.

Yapılan tüm işlemlerin maliyeti düşünce elde edilen net kar ise tam tamına 29 milyon dolar.

Driscoll alsatçıların sadece yeni nesil konsollarla sınırlı kalmadığını, Nvidia ve AMD'nin yeni ekran kartlarında da benzer durumların yaşandığını söylüyor. İncelediği 14 farklı üründe altsatçıların 82 milyon doları aşan satış yaptığını ve bunun da 39 milyon dolarının net kar olduğu sonucuna ulaşmış analist.

YORUMLAR
cavegamer3530
17 Aralık 2020 12:11

Millet mal amk 15 bin lira veren var 

Parolamı Unuttum