Alice: Madness Returns'ün Steam'e Geri Dönüş Macerası Kısa Sürdü

Oyun bir hata sonucunda yine Steam'den uçtu

American McGee's Alice'in devam oyunu olan 2011 tarihli Alice: Madness Returns, 2016 yılında Electronic Arts ve DRM sorunları yüzünden Steam'den kaldırılmıştı. Yaklaşık 6 sene boyunca Steam'den uzak kalan oyun bu yılın Şubat ayında tekrar görkemli biçimde Steam'e dönmüştü.

Alice: Madness Returns'ün Steam macerası bu sefer de dört ay kadar sürdü çünkü oyun "Yayıncının talebi doğrultusunda" ibaresiyle bir kez daha Steam'den uçtu.

Ancak sorun bu sefer Electronic Arts'tan kaynaklanmıyor (ki forumlarda okların hemen EA'e çevrildiğini görebiliyoruz). American McGee'nin de bizzat Twitter'dan duyurduğu üzere bu seferki sorun oyunun geliştiricisi Spicy Horse'un hatasından kaynaklı.

Spicy Horse, bir diğer oyunu Akaneiro: Demon Hunters'la ilgili bir sorundan ötürü oyunu Steam'den kaldırmaya karar vermiş, ama muhtemelen bu esnada dikkatsizlik sonucunda kabak geliştiricinin bir diğer oyunu olan Alice: Madness Returns'ün başına patlamış. McGee "bu sorunu bir an önce çözmeye çalışıyoruz" diyor, herhalde oyun yine kısa bir zaman içinde Steam'e dönecektir.

Oyunun fiyatı Steam indirimlerinde 7 liraya kadar düşüyordu, yani geri dönerse ve yine güzel bir indirim görürseniz bence kütüphanenize ekleyin. Yarın ne olacağı hiç belli olmaz :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum