Allison Road Geri Döndü!

Lanet sona mı erdi?

Korku oyunu sevenlerin kalbinde ince bir sızıdır Allison Road adı. Çünkü kendisi daha önceden de çok sevdikleri, ama iptal edilen P.T.’nin, yani Hideo Kojima ve Guillermo Del Toro’nun birlikte yaptığı ve Norman Reedus’ın başrolünde yer aldığı Silent Hills’in ruhani devamıydı. Ancak Kojima ile Konami arasındaki husumetin ardından oyun iptal edilerek hepimizi hüzne boğmuştu.

Ondan bir yıl sonra duyurulan, P.T. ile benzer bir oynanışa sahip olan ve bizi eşit derecede heyecanlandıran Allison Road’un beklenmedik iptaliyse aynı yaraya sıkılan ikinci mermi gibiydi adeta.

Sonuç olarak hepimiz oyundan ümidi kesmiştik. Derken bugün umulmadık bir haber aldık ve yapımcı Christian Kesler’in Allison Road’un üzerinde tek başına çalışmakta olduğunu öğrendik!

Kesler, IGN’ye verdiği bir demeçte, “Allison Road’un yapımına devam edilebileceğini duyurmaktan gerçekten de büyük mutluluk duyuyorum. […] Hikâyede ve oyunun akışında (benim açımdan) gerekli gördüğüm birkaç değişiklik yaptım, şurada burada birkaç ufak parça ve ben daha neler olduğunu anlamadan oyun hayata geri döndü. […] Oynanış videomuzdaki tüm modellemeleri, kaplamaları, ışıklandırmaları vs. ben yapmıştım ve neyse ki oynanış mekaniklerinin çoğu önceki geliştirme aşamasında yerleştirilmişti, o yüzden oyunu tek başıma rahatlıkla tamamlayabilirim,” dedi.

Allison Road için kesin bir çıkış tarihi henüz yok, ama sizin de gördüğünüz gibi proje tekrar hayata dönmüş durumda. Çıkmadık candan umut kesilmez derler, neler olacağını bekleyip hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum