Alman Hükümeti, Daha Fazla Oyun Stüdyosu İstiyor

Gerekli yardımlar yapılacak

Alman hükümeti, oyun dünyasına olan ilgisini sürdürecek. Geçtiğimiz yıl hükümet destekli bir oyun ödül töreni düzenleyen Almanya, gelecekte de daha fazla oyun stüdyosunun dikkatini çekmeye çalışacak. Tabii bu atılımların büyük bir kısmını Baldur's Gate 3'ün başarısına borçluyuz.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ödül töreninde yılın "uluslararası" oyunu seçilen Baldur's Gate 3'ün ardından Almanya'nın Ekonomi Bakanı Michael Kellner, ülkenin gelecekte Baldur's Gate 3 gibi başarılı oyunlara imza atmak istediğini ifade etti. Bu istek, parlamentonun oyun stüdyoları için yeni destekler sunacağı anlamına geliyor.

Kellner, ödül töreninin başarısının ardından hükümetin bu konuda yeni açılımlar yaparak oyun endüstrisinin potansiyelini kullanması gerektiği görüşünde. Keller, 2020 yılında yürürlüğe giren yeni fonun ilerleyen yıllarda geliştireceği ve oyun stüdyolarının Almanya'yı tercih etmeye başlayacağını ifade ediyor.

Kellner, gelecekte Almanya oyun ödüllerindeki en dikkat çekici oyunların yine Almanya'da geliştirilmiş olmasını istiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum