Aman Dikkat: Google Drive Verileriniz Silinmiş Olabilir!

Kontrol etmekte fayda var

Artık hayatımızın yüzde 90'ı "bulut" üzerinde geçiyor. Fotoğraflarımız, belgelerimiz hatta tüm verilerimiz seçili bulut sistemi üzerinde "güvenle" saklanıyor. Fakat ilginç bir şekilde Google, geçtiğimiz günlerde Google Drive üzerinde bazı veri kayıpları yaşandığını açıkladı.

Korkmayın çünkü bu bir siber saldırı değil. Görünüşe göre veri kayıpları, bir çeşit glitch'ten kaynaklanmış.

Hafta başında Google destek forumlarında başlayan "veri kaybı" yorumları artmaya devam ediyor. Yorumları yapan kullanıcılardan bazıları ücretli bazıları ücretsiz hesaplara sahip. Yani hesabınızın durumunun veri kaybıyla bir ilişkisi yok.

Google şu anda durumu araştırmayı sürdürüyor olsa da problemin kaynağı net bir şekilde bulunamamış. Lakin firmadan gelen yorumlarda kullanıcılara Drive hesaplarından çıkmamaları ya da app data klasörlerini kaldırıp taşımamaları önerildi. 

Belki bana eski kafalı diyeceksiniz ama ben oldum olası önemli dosyaları harici SSD üzerinde yedeklemeyi tercih ediyorum. Sonuçta bu Google'ın başına geldiyse, herkesin başına gelebilir. Siz siz olun, dosyalarınızı "nasıl olsa güvende" diyerek cihazlarınızdan kaldırmayın...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum