Amazon Blade Runner 2049'un Devam Dizisine Hazırlanıyor

Ridley Scott da görevinin başında

Blade Runner markası sinema dünyasında gerçekten özel bir yere sahip. Çok uzun bir aradan sonra gelen devam filmi Blade Runner 2049'un ardından artık stüdyoların bu markayı da devasa bir sinematik evren yapması kaçınılmazdı. Piyangoyu kazanan Amazon oldu ve Blade Runner'ın devamı dizi olarak karşımıza çıkacak. Blade Runner 2099 isimli süreli dizi özellikle yaratıcı ekibiyle hayranları umutlandırmayı başardı.

2017 yılında vizyona giren Blade Runner 2049'un 50 sene sonrasındaki olayları anlatacak olan dizide usta yönetmen Ridley Scott yapımcı olarak görev alacak. Orijinal filmin de yönetmeni olan Scott'ın bilim kurgu dünynasına kattığı vizyon umarım bu diziye de sirayet eder. Dizinin senaryosunu Michael Green kaleme alacak. Ayrıca Silka Luisa da yürütücü olarak Blade Runner 2099 bünyesinde görev alacak.

"Orijinal Blade Runner filmi Ridley Scott tarafından çekilmişti. Tarihin en iyi ve ilham verici bilim kurgu filmlerinden birisi olan Blade Runner'ı devam ettirmekten dolayı çok heyecanlıyız. Küresel Prime Video kullanıcılarımıza Blade Runner 2099'u tanıtmaktan dolayı heyecanlıyız." diyen Amazon Stüdyoları Televizyon Başkanı Vernon Sanders diziyi resmen doğruladı. Daha önce geçtiğimiz Kasım ayında Ridley Scott böyle bir dizinin yolda olduğuna dair ilk işaretleri vermişti. 

Blade Runner'ın hakları 2011 yılından bu yana Alcon Entertainment şirketine ait. Daha önce Adult Swim ile birlikte Blade Runner: Black Lotus animasyonunu da yapan Alcon Entertainment, 2099'da da yine yapımcı olarak yer alıyor. Temellerini Philip K. Dick'in "Do Androids Dream of Electric Sheep?" kitabından alan Blade Runner her jenerasyona hitap edecek bir medyan bulmayı başarıyor. Umarım 2099 sürümünü de yine hayranlıkla izleyebiliriz. Dizi için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum