Amazon'da Xbox One X Satışları Tavan Yaptı

Kafa karışıklığının meyveleri

Microsoft'un yeni nesil konsolları dün çok sayıda alışveriş sitesinde ön siparişe açıldı ve tabiri caizse kapanın elinde kaldı. Ancak Xbox Series X kaptığını düşünen bazı oyuncuları bir sürprizin beklediğini söyleyebiliriz, çünkü Amazon'da dün Xbox One X satışları patlama yaptı ve bir önceki gün 2804. sırada olan konsol, %774'lük bir artışla 331. sıraya yükseldi.

Bunlardan kimbilir kaç tanesi Xbox Series X siparişi verdiğini sanarak Xbox One X siparişi verenlerden oluşuyordur. Sonuçta fiyatları birbirine yakın, isimleri de zaten kafa karıştırıcı.

Yapılan bu hataların önemli bir kısmının çocuklarına isteği üzerine hediye almak isteyen ama piyasadan pek de haberdar olmayan ebeveynler tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Xbox'ın isimlendirmesinde gerçekten de karışıklık olduğunu söylemek mümkün, çünkü sıra bildiğiniz gibi şöyle gidiyor: Xbox, Xbox 360, Xbox One, Xbox One X ve şimdi de Xbox Series X. Microsoft'un yeni konsoluna Xbox 2 gibi bir isim vermemesinin, PlayStation 5 gibi bir ismin yanında yine sektörü takip etmeyenler açısından 'eski' imajı verecek olmasına dayandığı söyleniyor.

Ama önceji jenerasyondaki gibi S ve X harflerinin seçilmesi de tüketiciler açısından pek iyi olmadı. Hatta bazen biz bile yazarken ikisini karıştırabiliyoruz.

Kısacası görünüşe göre Xbox Series X siparişi verdiğini düşünüp sevinen bazı oyuncuların eline Xbox One X geçecek :)

YORUMLAR
sSnake
23 Eylül 2020 12:01

Daha ilk isim duyurusunda demiştim satışlarda karışıklık olur diye. Hatta Wii ve WiiU örneğini vermiştim ki aynı sorun WiiU satışlarını da kötü etkilemişti. Bazen bu koca markaları yönetenler bu seviyede gerzek kararlar aınca akıl tutulması yaşıyor insan.

Parolamı Unuttum