Amazon'un DVO'su New World Yeni Bilgilerle Karşımızda

Seneye Mayıs ayında çıkıyor

Amazon Game Studios'un DVO'su New World, yeni sinematik fragmanıyla bir kez daha karşımıza çıktı. Üstelik artık oyunun çıkmasına da uzun bir süre kalmamış, 2020 yılının Mayıs ayında bizimle olacak New World.

17. yüzyılda geçecek olan oyun tarih ve büyüyü bir araya getiren, oldukça fantastik bir yapım. Oyunun yönetmeni Scott Lane, DVO türünü tercih etmelerinin sebebini artık yeni DVO'ların geliştirilmiyor olması olduğunu söylüyor. "Herkes bir yöne giderken, biz farklı yöne gidiyoruz" demiş Lane.

Oyuncuların kendilerini içinde kaybedecekleri bir dünya yaratmayı istediklerini söyleyen Lane bunun en büyük amaçlarından biri olduğunu, kendisini de kurguda kaybolabildiği için DVO oynamayı kişisel olarak da sevdiğini söylüyor.

New World'de karşımıza dev ölçekte savaşlar da çıkacak. Elliye elli bu savaşlarda oyuncular dev kaleleri korumaya çalışacak, kalelere saldıracak, bölgeler üzerinde hakimiyet savaşları verecekler. Ama bu savaşlara dünyanın o bölgesindeki yaratıklar da katılacak, yani bölgelerine girmeye başladığınızda onlar da sizi geri püskürtmek için harekete geçecekler. Başlarda yavaş yavaş, giderek hızlanarak bölgelerinizi istila edeceklerini ve yüzlerce yapay zekaya karşı kendinizi savunmak durumunda kalacağınızı söylemiş Lane.

Oyunu tek başına oynamayı seven oyuncuları da unutmamış Amazon Game Studios. Oyunda kendi evinize sahip olabilecek, dilediğiniz gibi döşeyebilecek, isterseniz diğer oyuncuları evinize davet edebilecekmişsiniz. Eğer tek başınıza zorlandığınız bir düşmanı alt edemiyorsanız o sırada oradan geçmekte olan herhangi bir oyuncu size yardım edebilecekmiş ve bunun için grup kurmaya gerek olmayacak, her iki oyuncu da zaferden paylarına düşen ödülü alacaklarmış. Ayrıca Lane oyunda tek başına oynayanlara yönelik tonla görev bulunduğunu da söylüyor. Yaratıkların bir bölgeyi ele geçirmek için hamle yapmasında bile solo oyuncuları ilgilendiren kısımlar olacakmış.

Genel DVO'ların aksine New World'ün savaşları daha fiziksel olacak, kılıcınızı savurduğunuzda kılıcın çarpmasını hissedeceksiniz. O anki pozisyonunuz, hedefe olan uzaklığınız gibi faktörler önemli olacak. Yani öyle aynı noktada 10 kişi birbirinin tepesinde durmayacak diğer DVO'larda olduğu gibi, birbirinizin içinden geçemeyeceksiniz. Bu da özellikle raidlerde ilginç durumları ortaya çıkaracağa benziyor.

Oyunun arkaplan hikayesi bakımından da sıkıntı yaşanmayacağını söylüyor Lane, çünkü yazar kadrosunda World of Warcraft, EverQuest gibi oyunlar üzerinde çalışmış, Black Isle gibi stüdyolarda çalışmış isimler varmış.

New World'ün kapalı betası Nisan ayında gerçekleştirilecek ve oyuna ön sipariş veren tüm oyunculara açık olacak. Aşağıda New World'ün yeni sinematik fragmanını izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum