Amazon'un Sıradaki CEO'su, Oyunlara Odaklanmaktan Vazgeçmeyecek

Andy Jassy iddialı

Amazon dendiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Jeff Bezos bu yaz CEO koltuğundan inecek ve yerine Andy Jassy geçecek. Jassy şimdiden Amazon'un geleceği hakkında açıklamalar yapmaya başladı ve bunların başında da Amazon'un oyun yapma odağından vazgeçmeyeceği yer alıyor.

Amazon, 2012 yılında Bezos'un isteği üzerine video oyun yaratma işine girmişti ve o günden bugüne de Amazon'un bu konuda milyarlarca dolar harcadığı söyleniyor.

Amazon Game Studios'tan şimdiye kadar başarılı bir oyun görmedik. Büyük umutlarla geliştirilen, iddialı Crucible tam bir fiyasko çıktı. MMORPG New World ertelenmeler gördü, hala da ortada net bir çıkış tarihi yok. Nova, Intensity ve Breakaway isimli oyunlar toptan iptal edildi. Yani AGS'nin şu ana kadar harcanan paralara ve emeklere karşı henüz bir başarı hikayesi yok.

Kendisini benzer bir durumun içinde bulan Google, geçtiğimiz günlerde oyun geliştirme stüdyolarını kapama kararı almıştı. Andy Jassy ise tam tersi bir yol izleyecek, kendisi "o hit oyunu çıkaracağız" diyor.

"Bazı işler daha ilk yılında başarıya ulaşır, bazılarının başarıya ulaşması yıllar alır. Henüz AGS'de sürekli bir başarıya ulaşamamış olsak da, sabırlı olduğumuz taktirde bunu yapacağımıza inanıyorum. Elbette daha baştan başarılı olmak daha az stresli, ama bu uzun zaman aldığında da başarı daha tatlı oluyor. Neyin en önemli olduğuna odaklandığımız taktirde bu ekibin o noktaya ulaşacağına inanıyorum" diyor Jassy.

Bu iddialı yorumların ışığında Amazon kendi ekipleri kadar, başka stüdyolara da kancayı takar mı, portföyünü bu şekilde genişletmeye gider mi, bunu da zaman gösterecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum