AMD'nin Güçlü Mü Güçlü İlk VEGA Ekran Kartı Tanıtıldı

Ama tam olarak oyuncular için değil...

 AMD'nin merakla beklediğimiz VEGA serisi ekran kartlarından ilki resmen tanıtıldı ve kart "ateş ediyor" desek yalan olmaz. Ancak her ne kadar canavar gibi güçlü bir ekran kartı olsa da Radeon VEGA Frontier Edition oyuncular için değil, profesyoneller için tasarlanmış.

AMD'nin duyurduğu bu ilk ekran kartı sayesinde oyuncular için özel olarak optimize edilmiş olan VEGA'lar hakkında da bir tahminde bulunabiliyoruz tabii, ama keşke ilk başta oyuncu ekran kartı tanıtsalardı. VEGA Frontier Edition'ın teknik özellikleri gerçekten de canavar gibi. Kartın saat hızı 1875 MHz (480 GB/s) ve 16 GB hafızası (High Bandwidth Cache) bulunuyor.

Radeon-Vega-Frontier-Edition Specs-840x289

PCWorld'ün haberine göre AMD ekran kartını tanıtırken Sniper Elite 4'ü 4K çözünürlükte oynattı ve ortalama 60 ile 70 arası fps performansı gözlemlendi. Bununla birlikte oyunun hangi detaylarda oynandığı belirtilmemiş. Yine de performans olarak baktığımızda VEGA Frontier Edition'ın GeForce GTX 1080 Ti sınıfında yarıştığını söyleyebiliriz. Ancak kart oyunlar için özel olarak optimize edilmediğinden muhtemelen hem çok daha pahalı olacak, hem de performans olarak GTX 1080 Ti'ın gerisinde kalacak.

yakin-gelecek-bu-grafikleri-haber-ici

AMD'den Raja Koduri, yaptığı açıklamada VEGA Frontier Edition'ın oyun geliştiricileri ve sektör profesyonelleri için özel olarak tasarlandığını belirtirken "Bu kartla tabii ki oyun da oynayabilirsiniz, ancak bu ekran kartımız profesyonel kullanımlar için optimize edildiğinden ve fiyatlandırıldığından, eğer öncelikli amacınız oyun oynamaksa birazcık daha beklemenizi öneririm. Daha düşük fiyatlı, oyunlar için özel olarak optimize edilmiş RX Vega ekran kartlarımızı yakında duyuracağız ve beklediğiniz için memnun kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

amd-radeon-vega-frontier-edition-big2

Koduri, aynı zamanda ekran kartının VR performansının da üst düzey olduğunu belirtti. Bununla birlikte bir kez daha Frontier Edition'ın profesyonel amaçlı kullanım için olduğunun altını çizdi. Aynı zamanda render işlemlerinde de kartın üst düzey performans gösterdiğini söyledi. 

VEGA Frontier Edition'ın şimdilik iki farklı versiyonu bulunuyor ve bunlardan biri hava soğutma kullanıyor. Diğeri ise tamamen kapalı kutu tasarımına sahip ve ısı dengesini sıvı soğutma aracılığıyla sağlıyor. İki model de 8 pinli PCIe güç kablosu ile anakarta bağlanıyor.

amd-radeon-vega-frontier-edition

Ekran kartının fiyatı henüz belirtilmemiş ancak PCWorld'ün tahminlerine göre 900 doların üzerinde olacak. Wccftech ise Radeon VEGA Frontier Edition'ın 1000 dolardan aşağı satılmayacağından emin bir açıklama yaptı.

Yakın zamanda AMD'nin Ryzen 9 işlemcilerinin teknik özellikleri de sızdı ve Ryzen 9 işlemciler + VEGA ekran kartları arasındaki uyum ve muhteşem performans şimdiden ağız sulandırıyor. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum